2007.04.23.
Budapest Black Knights – Debrecen Gladiators
A hazai Black Knights a második mérkőzésükre készültek, míg a Debrecen idei legelső találkozója volt ez. Ráadásul a Lovagok a múlt héten is játszottak, így ők bizonyosan formában voltak a találkozó előtt.

A meccset a lovagok kezdték a pontgyártással. Az első drive-jukat, mint később lényegében az egész taktikájukat, a futójátékra építették és ezzel eredményesek is voltak. Előbb 6 pontért jutottak be az end zone-ba, majd rögtön utána a kétpontos próbát is megoldották. A kirúgás után a Gladiators válasza nem váratott sokáig, Kurucz Stefán a Debrecen első játékából egy óriási futás végén TD-t szerzett, majd a mérkőzésen debütáló rúgójátékos jóvoltából egy pontra csökkent a hátrány.
A Jeff Taylor irányította Black Knights tartotta magát a megszokotthoz, folyamatosan a futásokat erőltette, és míg ez a mérkőzés elején sikerrel ment nekik, a második negyedre Karim Trabelsi alakulata ráállt a futás elleni védekezésre. De még ezelőtt a Black Knights újabb futott TD-t ért el és egy újabb kétpontos variációt értékesített. A vendég csapat nem volt ennyire mohó, a TD-k után rendre a rúgót küldték fel a pályára, a mérkőzés végéig szám szerint hétszer.
Hiába volt az első negyed a hazai Black Knights-é, az egysíkú offense játék hamar megbosszulta magát, no meg az is, hogy az átadások után nagyon sokszor dadogott a labda, és néha ki is esett a futó kezéből. A kínálkozó lehetőségekkel a Gladiátorok pedig szinte mindig élni tudtak, a hat megszerzett labda nagy mértékben hozzájárult a sikerükhöz, de ne szaladjunk ennyire előre.
A második és harmadik negyed teljes egészében a vendégeké volt, ezt a két játékrészt összesítve 27-0-ra nyerték. Ekkor tűnt a budapesti csapat a legsebezhetőbbnek. A Debrecen – a hazai csapatok közül legváltozatosabb – támadó play-ei jól sikerültek, a reverse-ek, az option-pass, a sima egyszerű futások és passzok rendre eredményesek voltak, és ha ez nem lett volna elég, a speciális csapat is nagyszerűen teljesített. Hanász Róbert visszahordásai és elkapásai, Joseph Selmser futásai, elkapásai, visszahordásai és passza nagyon sokat jelentettek csapatuknak, ők ketten oroszlánrészt vállaltak a sikerből. A nagy előny miatt a találkozó végére a vendégek ki is engedhettek, ekkor tudott némileg faragni a hátrányból a Black Knights, de igazán nem tudta megszorongatni ellenfelét az első negyed után.
A hazai csapat offense-éből hiányoztak a passzok, futójátékból sem mutattak be túl sok variációt, és a speciális csapattól sem azt láthattuk, ami elvárható lett volna. A csapatból a futójátékos Buús József emelhető ki, de rajta kívül voltak még szép teljesítmények. Ami még megemlíthető a Lovagokkal kapcsolatban az a vezetőedző és egyben játékos Kollár Balázs. Vitathatatlan, hogy a csapatnak szüksége van olyan játékosokra, mint ő vagy akár testvére, Kollár Bence, de sok helyzetben az oldalvonalon nagyobb volt a hiánya, mint amit a pályán támadásban vagy védekezésben hozzátett.
A Debrecen edzője, Karim Trabelsi is sok időt töltött pályán, igaz ő szerelés nélkül, és ilyenkor leginkább – tőle egyáltalán nem szokatlan módon – heves reklamálással töltötte az időt.
Mindent egybevetve vasárnap a BVSC stadionba kilátogató nézők egy nagyszerű, fordulatos, és emellett nagyon sok szép momentummal teletűzdelt találkozót láthattak.

Koroknai Gergely

 

Vélemény, hozzászólás?