2008.05.18.
Budapest Titans
A Budapest Titans a passzjátékának köszönhetően aratott fölényes győzelmet.
Debrecen Gladiators – Budapest Titans 14-47
2008. 05. 18., 15:00
Debrecen, Nagyerdei Stadion

Kollár Balázs, a Budapest Titans vezetőedzője az előzetes videók alapján jobban tartott a Debrecen Gladiatorstól, mint amilyen játékot végül mutattak, de azt érezte előre, hogy most meg lehet fogni a négyszeres ezüstérmes csapatot.

Előzetesen úgy tervezték, hogy lefárasztják a debreceniek védőfalát, utána pedig passzolnak. Ez be is jött, hiszen a több embert nélkülöző Gladiators defense nem tudott mit tenni a dobások ellen. A futásokat Kollár nagy bánatára jól levédekezték, a secondary azonban tehetetlen volt az elkapók ellen – a Titans mind a hét touchdownját passzból szerezték a vendég játékosok, amiből kettőt a negyedik negyedben Jeff Taylor helyére felhozott csere irányító, Fábián Krisztián passzolt. Az elkapók közül a legeredményesebb Simon Dániel volt 5 TD elkapással. Kollár Balázs azonban nem volt elégedett a 47 szerzett pont ellenére sem, mivel nem tudtak futásból pontot elérni az offense fal gyengélkedése miatt.
A speciális csapatrészen belül a puntokra már nagyobb hangsúlyt fektettek a Titánok, de a mezőnygólokra és extrákra azonban még nem jutott idejük, a Gladiators ellen ez most nem okozott problémát, hiszen így is sikerült a játék második felében pontot szerezniük rúgásból.

A vendégek oldalán Nagy László elsősorban Füzesi Géza játékával nem volt megelégedve, akin sok múlott, és akitől jóval többet várt volna a védelem vezetője. A nagy melegben a védelem elfáradt a végére, sokat is voltak a pályán, és túl sok cserélési lehetőségük sem volt.
A támadó csapatrészben a juniorok közül felkerült irányítónak, Hutóczky Ádámnak még tapasztalatot kell gyűjtenie, az ő rutintalanságán is sok múlott az elnök szerint.

A találkozó viszonylag kevés szabálytalansággal zajlott, bár egy hazai játékos így is a kiállítás sorsára jutott.

Vélemény, hozzászólás?