2007.05.28.
A hétvége két parázshangulatú, feszített iramú meccset tartogatott az amerikai futball kedvelői számára, és a gladiátorok összecsapását a lovagokkal. A divízió legkevesebb pontját hozó mérkőzésére került sor vasárnap. Utolsó meccsét játszotta az alapszakaszban a Budapest Black Knights.

Debrecen Gladiators – Budapest Black Knights
Helyszín: Debrecen, Nagyerdei stadion
Időpont: 2007. május 27.
Eredmény: 14-0 (7-0)

Szakadó esőre ébredtek a debreceniek vasárnap. Nem kedvezett az időjárás tehát sem a gyereknapi programoknak, sem pedig a Nagyerdei stadionban rendezett mérkőzésnek. Bár a délutáni kezdőrúgás pillanatában már nem esett, a pályát sár és pocsolyák borították.
Az első negyedben mindkét csapat a terepviszonyokkal ismerkedett, a támadóosztagok rengeteget hibáztak. A sok szabálytalanság mellé nem társultak eredmények. Az első félidő végén 7-0 volt az állás, melyet Hanász Róbert szerzett a gladiátoroknak egy remek futással.
A szünet után sem változott a játék képe, a támadók továbbra is sok hibával, labdavesztéssel játszottak, továbbra sem tudtak pontokat szerezni. A szabálytalanságok sem ritkultak. Az utolsó negyedben Kuruc Stefán szerzett még hat pontot a debreceni csapatnak, aztán az extra pontot is értékesítették. Így alakult ki a végeredmény, a 14-0.
Az esős pálya és a bajnokság feszített tempója miatt két fáradt, sok hibával játszó támadócsapatot láthatott a tisztelt publikum. A védelem azonban kifejezetten jól működött mind a két oldalon, a lovagok például nem is jutottak át a hazaiak térfelére az utolsó negyedben.
A Debrecenre még vár egy mérkőzés az alapszakaszban.

Fotók: Nihil1965
Szűcs Péter

Vélemény, hozzászólás?