2009.06.18.
Heroes-Gladiators
A debreceni győzelemmel elkerülték az osztályozót a Heroes játékosai.

Történelmi sikert könyvelhetett el Debrecenben az Eger Heroes amerikai futball csapata A gladiátorok legyőzésével ugyanis a 2010-es bajnoki évben is a Divízió II-ben szerepelhet a gárda.

A Divízió II. 4. fordulójának mérkőzésén: Debrecen Gladiators – Eger Heroes 6–26
– Rendkívüli eredmény ez a Heroes történetében, minden győzelemnek örülni kell, ez mégis valami más volt – értékelt Herke Zsombor, a klub elnöke. – Ott lógott a fejünk felett az osztályozó réme, és ez mindenkit arra serkentett, hogy erején felül teljesítsen. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, rengeteget tettek a győzelemért, mindenki 120 százalékot adott bele.

A mérkőzés legjobb játékosának Gábor Pétert választották, nem csak az elért touchdown-ja miatt, hanem az egész találkozón mutatott teljesítményért. Egyénileg Antal István futásai, Berencsi János, Bohati Bence elkapásai, Forgács Balázs és Ambrus Zoltán szerelései, Kádár Zoltán, Inancsik Márk remek labdaelütései járultak hozzá a vendégek győzelméhez.
– A sikerrel kivívtuk magunknak a divízió II-es indulást és gyönyörű győzelemmel búcsúztunk az idei bajnokságtól. Köszönjük a szurkolók lelkes támogatását, a szülők biztatását és a családtagok kitartását – zárta szavait Herke Zsombor.

Forrás: heol.hu

6-26 – ez lett a végeredménye a Debrecen Gladiators – Eger Heroes divízió II-es amerikai futball összecsapásnak a hétvégén a cívis városban. A modernkori harcosok nem akármilyen csatát vívtak, hiába vezetett a hazai alakulat 6-0-ra a félidőben, az egriek egészen más felfogásban, feltüzelve érkeztek pályára és ellenállhatatlanok voltak mind támadásban, mind a falnál. Sajátos, hogy ez a jó teljesítmény a hárommeccses alapszakasz utolsó ütközetében jött ki, de még mindig nem volt késő: a rájátszásba ugyan nem jutott be a Heroes, de elkerülte az osztályozós helyezést és 10. pozícióban zárta a bajnokságot. Herke Zsombor egri csapatvezető az egységek teljesítményéről büszkén beszélt, Hősökhöz méltóan fejezték be a szezont.

forrás: agriasport.hu
Fotó: Bódi Sándor

Vélemény, hozzászólás?