A Pro Bowl show keretén belül megmérkőzik majd a Team USA a Team World ellen. Ez lesz az első ilyen jellegű találkozó, a felek már nagyon készülnek. A hét elején mindkét válogatott kiegészítette a keretét a maximális 45 főre, és már az edzéseket is megkezdték. A Világválogatottban 8 nemzet játékosai kaptak helyet – 33 kanadai, 3 japán, 3 amerikai szamoai, 2 svéd és 1-1 ausztrál, francia, német és mexikói.

A világválogatott legnagyobb erejét az jelenti majd, hogy a játékosok közül nagyon sokan visszatérőnek számítanak ezen a szinten, ugyanis ott voltak a 2009-es Junior Világbajnokságon is. A 45 fős keretből 23-an szerepeltek a tavalyi eseményen, a nagy részük természetesen kanadai. Közöttük már felfedezhető némi összeszokottság, de a vegyes keret és edzői stáb miatt igen nehéz dolguk lesz – pláne azzal a tudattal, hogy a döntői pontot sem kapó Team USA 41-3-ra nyert Kanada ellen a Világbajnokságon.
A Világválogatott keretét a svéd Jan Jenmert vezeti, a munkáját pedig három kanadai, két japán és 1-1 francia, ausztrál és mexikói edző segíti.
Ami a Team USA-t illeti, most is ők az esélyesek, ráadásul szinte minden játékos szerepel a Rivals.com, a Scout.com vagy az ESPN listáján, mint a top50 játékos az országban saját posztján. A játékosok döntő többsége Florida államból kerül ki, mint ahogy a vezetőedző is – Chris Merritt a számára ismerős környezetből válogatta a játékosok jó részét, szám szerint 17-et, a második állam Texas, 6 játékossal. A nyolcfős stáb 45 kiváló játékossal dolgozhat együtt, akiktől hasonló megsemmisítő játékot várnak, mint amit a Team USA mutatott a 2009-es JWC-n.

 

A mérkőzés honlapja és a keretek ezen a címen érhetőek el.

Team USA vs. Team World
2010.01.30. Lockhart Stadium, Fort Lauderdale, Florida

Forrás: MAFL.hu

Vélemény, hozzászólás?