Január 24-én került megrendezésre a Debrecen Gladiators év eleji csapatgyűlése. A gyűlésen,  Nagy László a csapat elnöke vázolta az idei felkészülés és bajnokság menetét.A csapat újra divízió 1-ben folytatja mérkőzéseit. A bajnokság a versenykiírás szerint március 20-án kezdődik.

Az első osztály két kategóriába lesz sorolva. Alsó- és felsőházra lesz bontva a 17 csapat. A felsőház a Wolves, Cowboys, Sharks csapatai lesznek. Az alsóházban csapatunk mellett a Gorillaz, Rebels, Soldiers, Tigers, Titans, Demons, Golden Fox, Gringos, Heroes, Wildfires, Wolverines, Bulldogs, Predators csapatok indulnak.

Az Alsóház győztese felkerül a felsőház csapatai közzé. A négy csapat pedig megmérkőzik a Hungarian Bowl-ért.  Az még nem tisztázott, hogy az alsóház mérkőzései milyen formában lesznek összesorsolva. Egy biztos kemény év vár a csapatra.

Január 27-én elkezdődnek a csapat edzései. Egyenlőre heti 2 edzéssel szerdán és vasárnap készülnek a Gladiátorok. Szerdán az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumban, vasárnap pedig az Agrár Egyetem Sportpályáján tartják az edzéseiket. Alapozást követően elkezdeődnek a taktikai és technikai felkészítések.  Márciusban több edzőmérkőzéssel is készül a csapat. A Titans gárdájával pedig március 13-án közös edzést tartanak.

A tagdíj marad ebben az évben is 5.000Ft. Azok a juniorok, akik indulnak a felnőtt bajnokságban is a tagdíjuk szintén 5.000Ft lesz. A tagdíj továbbra is tartalmazza a játékosok ingyenes Aktív Sport és Szabadidőközpontba szóló bérletét. A tagdíjakat minden hónap legkésőbb 10-éig kell rendezni az egyesület felé, így lehet csak igénybe venni az ingyenes szolgáltatást.

Karim Trabelsi vezetőedző felhívta a játékosok figyelmét az idei antidopping szabályokra. Az első osztályú csapatok esetében, a Magyar Antidopping Csoport rendszerében regisztrálniuk kell magukat a játékosoknak. Érvényes sportorvosi igazolással és a MACS holléti rendszerében regisztrált játékosok léphetnek pályára.

A sportorvosi igazolásokat 2 pédányban február közepéig kell leadni Ökrös Árpádnak. Akik nem voltak jelen a csapat gyülésén, azok az alábbi linkről letölthetik a  sportorvosi igazolásokat.

>>Sportorvosi Igazolás 2010<<

 

Sikeres felkészülést kíván Gladiators vezetősége, a csapat  minden játékos számára.

 

 

Vélemény, hozzászólás?