A Nagy Sportágválasztó iránt a fokozott érdeklődés idén sem maradt el. A két napon összesen 12 380-an látogattak el a rendezvényre.
Május 13-án 9 órakor számos óvodás és iskolás vette birtokba a Debreceni Sportcentrum területét. A pénteki napra történő, előzetes regisztráció alapján közel 4300 gyermekre és kísérő pedagógusra lehetett számítani, de ennél jóval többen látogattak ki a helyszínre.

Tíz órától a színpadi bemutatók is beindultak, fél tizenegykor pedig Pajna Zoltán alpolgármester a már-már hagyományosnak mondható startpisztoly dörrenéssel hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt.
A két napos rendezvényen kortól, nemtől függetlenül bárki kipróbálhatta az amerikai focit. Az óvodások körében nagy sikert aratott a dobófal, a nagyobbak pedig inkább a keményebb ütközéseket részesítették előnyben.

De nem csak a nagyszámú érdeklődő tette próbára a Gladiátorokat, az időjárással is meg kellett harcolni. A péntek délutáni heves zápor erős szél kíséretében csapott le a résztvevőkre, de a fiúk nem adták fel, néhány érdeklődővel közösen tartották a fejük felett a sátort.
A szombati mérkőzés miatt korlátozott létszámban tudtuk jelen lenni az eseményen.  A második napon a csapatot Both Péter (Szumós) és felesége képviselte. Hősiesen állták a több ezer érdeklődő rohamait. Ezúton is szeretnénk megköszönni áldozatos munkájukat.
A létszámhiány ellenére sem okozott gondot, hogy egy időben két helyszínen is megfeleljünk, bár a szombati mérkőzésen nem az elvárásnak megfelelően tudtunk szerepelni.

Fotók itt

 

Vélemény, hozzászólás?