A hazai amerikai futball egyik alapkövének számító Debrecen Gladiators, sok mindenen átment az utóbbi években. A 2004-es alakulás óta sokat megélt csapat, „farkasokkal táncolt” a hazai bajnokság döntőjében több alkalommal is, majd megjárták a pokol bugyrait is miután széthullott a csapat. De úgy látszik a 2008-ban kezdődött mélyrepülésnek vége, és mint Debrecen jelképe a Főnix madár, most a Gladiátorok is újjászületnek.

 

 

A 2012-es szezont rendezett körülmények között akarják indítani a Gladiators. Az idén megoldódott a pályagondjuk, így a Gázvezeték utcai stadion lett az otthonuk. A csapathoz visszatértek egykori csapattársak és segítik a játékosok felkészítését.

 Az idén ugyan nem sikerült önállóan junior csapatot építeni, de a Budapest Cowboys-al közösen eddig veretlenül állnak a bajnokságban.

A Debreceni Egyetemmel született megállapodás lévén, a hallgatók számára a 2011-12-es tanévtől hivatalosan felvehető testnevelés óraként az amerikai futball .

{youtube width="600"}ea97c85X8yI{/youtube}

A nyáron nem volt leállás a fiúknál, a bajnokság vége után egy rövid pihenő után folytatódott a munka és most a tanítási szezon kezdete után újabb játékosokat toboroznak a fiúk. A tryout szeptember 24-én lesz ahol bárki, nemtől, kortól, súlytól függetlenül csatlakozhat a csapathoz.

Vélemény, hozzászólás?