Legsikeresebb tagtoborzásán van túl a Debrecen Gladiators. Szombaton több, mint félszáz fiatal és fiatalos férfi jött el, hogy kipróbálja magát, mint amerikai focista a Debreceni Salakmotorpályán.

A debreceni amerikai futballklub történetének ez idáig legpozitívabb mérlegű „tryout”-ját könyvelhette el. Mindenidők legtöbb érdeklődőjét vonzó újoncválogatóján a merítés igen nagy volt: a legfiatalabb résztvevő 9, míg a legidősebb játékos-jelölt már a 40-et is betöltötte. Voltak lendületes családapák, sportos egyetemisták, tettre kész általános és középiskolások, illetve itt tanuló, külföldi diákok is – mutatván a csapat hitelességét –, akik mind meglepő ügyességgel mutatták meg, mit is tudnak a pályán.

A tehetségkutató alkalmával egyrészt mindenki belekóstolhatott a tojáslabdás sportág mozgáskultúrájába (felmérték a fizikai erőt, az állóképességet, a ruganyosságot és a labdaérzéket), másfelől Karim Trabelsi, a csapat vezetőedzője is válogathatott a csiszolatlan tehetségek közt. Az már más kérdés, hogy a későbbiekben kik éreznek magukban elengedhetetlen ambíciót és a hozzá tartozó töretlen kitartást, hogy edzésről edzésre magukra öltsék a jellegzetes védőmezt és a címeres sisakot, mert utána… „Minden héten háború.”

 

Szöveg és kép: Bódi Sándor

Vélemény, hozzászólás?