Következő ellenfelünk a Budapest Cowboys. Az első osztályú csapatnál tavaly komoly változások voltak. A csapat elnököt váltott, és új otthont is választott magának, valamint nagyobb hangsúlyt fektetnek az utánpótlásképzésre. Igaz, az idén nem indulnak a magyar prémium ligában, a HFL-ben, de mindenképpen a 2. osztály meghatározó csapata.

Azonban nem csak itt szerepelnek, hanem a Magyar Amerikai Futball Szövetség által szervezett nemzetközi kupában, a CEI-ben is. Egyszóval kemény ellenfélre számíthatunk a változások ellenére is…
A két csapatot összeköti Karim Trabelsi, mivel mindkét gárdának ő az edzője. A közös kapocs által több esetben is találkoztak a játékosok, tétmérkőzésen a 2008-as bajnokságban találkoztunk velük, akkor a Cowboys győzött 46-0 arányban. Kicsit megtévesztő az akkori mezünk, mivel a Budapest Titans kölcsönmezében léptünk pályára a Margitszigeten.
Néhányunk besegített az ősz folyamán a Cowboys küzdelmeibe. Mivel nem volt megfelelő számú junior játékos az egyesületünknél, emiatt nem sikerült önálló junior csapatot indítani 2011-ben. Viszont nem maradtak a fiúk tétmérkőzés nélkül, a korosztályos kupában a Cowboys-szal együtt ezüstérmesek lettek.
A közös sikerek ellenére nem egy barátkozós, „öregfiúk” mérkőzésre készülünk. Mindkét klub a megfiatalodás útján jár, így a bizonyítási vágy és a versengés járja át majd a mérkőzést. Barátság ide vagy oda, most is a győzelem a cél.

Időpont: 2012.04. 14. Kapunyitás: 14:00 Kezdés: 15:00
Helyszín: Debrecen, Gázvezeték utcai Salakmotor Stadion
Belépés: INGYENES


Szöveg: Kovács Zoltán, Bódi Sándor Fotó Bódi Sándor

Vélemény, hozzászólás?