A 2009. óta megrendezésre kerülő Kosárdzsembori szervezőinek a felkérésére tett eleget a csapat. Többek között csapatunkkal is reklámozzák az eseményüket.

 

A július 21-én megrendezésre kerülő KosárDzsemborin 3+1 fős csapatok fognak versengeni, 3-3 elleni utcai kosárlabda szabályai szerint. A környező településekről érkező fiatalok a streetballtorna mellett zsákoló- és dobóversenyen is próbára tehetik ügyességüket.
Több sportág is lehetőséget kap, hogy bemutatkozzon a Püspökladányi sportnapon, így a capatunk is meghívást kapott.

 {youtube width="640" height="420"}gtua0MywWzI{/youtube}
{youtube width="640" height="420"}cmFtBFG6kOc{/youtube}
SlamBall

Viszonylag új sportág hódít a tengeren túlon a Slamball. Ez a sport ötvözi a kosárlabdát, zsákolóversennyel és megfűszerezve némi amerikai futballal.

A slamball egy 2000 táján kitalált sport, ami ötvözi a kosárlabda, foci, hoki és az akrobatika elemeit. Mason Gordon találta ki a játékot, de kezdőtőkéhez csak Mike Tollin segítségével jutott, és ennek köszönhetően 2001-ben létre is jött az első slamballpálya. Az első játékosok az utcán játszó kosarasok közül kerültek ki, akik nagy vágyat éreztek arra, hogy ennek az új sportágnak az úttörői legyenek.

A játék egy kosárlabdapályán folyik, amit annyiban alakítottak át, hogy mindkét palánk előtt 4-4 gumiasztal helyezkedik el, és ezek segítségével érhetnek el pontot a játékosok. A cél, hogy minnél több pontot érjenek el a csapatok. A zsákolás három, míg a labda az ellenfél érintése nélküli kosárba juttatása kettő pontot ér. A pályán egy csapatban egyszerre négy játékos szerepelhet, és különbőző posztokat foglalnak el:

  • handler: aki a labdát kezeli, tényleges irányító
  • gunner: a góllövő
  • stopper: a védekező játékos

A játékosok biztonságát a kipárnázott kosárpalánk, a gumipálya, a bukósisak, és a könyök- és térdvédő biztosítja. A nézőket a pályát körülvevő plexipalánk védi.

{youtube width="640" height="420"}2ouXw328WYI{/youtube} Az első bajnokságot 2002-ben rendzeték és azóta rengeteg szerelmese lett a játéknak, szurkolókat és játékosokat is beleértve. Az ütközések, az ugrások, a dobások, a különböző akrobatikus mozdulatok és a zsákolások óriási tömegeket mozgatnak meg, igaz még csak az Egyesült Államokban, de már Európában, azon belült az Egyesült Királyságban is van lehetőség a játék kipróbálásra.

Vélemény, hozzászólás?