Egy végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett 28-25-ös vereséget az Újpest Bulldogs otthonában a Debrecen Gladiators, a MAFL Divízió II. alapszakaszának utolsó fordulójában.

Kis létszám

Nemcsak az időjárás, de a hangulat is fűtött volt a Fáy utcai Vasas sporttelepen, hiszen egy izgalmas és indulatos párharcnak lehettek szemtanúi a nézők. A Debrecen sajnos emberhiánnyal küszködött, mivel kevés játékos csatlakozott a hajdúságiak fővárosi vendégszerepléséhez, de ennek ellenére nagy küzdőszellemmel játszottak a Gladiátorok.

A cívisvárosiak remekül kezdtek, hisz támadósoruk már a találkozó elején nagy problémát okozott a Kutyák védelmének. A debreceniek csak a második negyedben szereztek pontokat, miután Szabó Krisztián Hutóczky Ádám passzát használta ki (6-0). Azonban a fővárosiak nagyon gyorsan válaszolni tudtak, és 7-6-ra átvették a vezetést. A hazai öröm hamarosan ürömmé vált, ugyanis két perccel a félidő vége előtt Szabó szerzett egy 50 yardos futott touchdownt.

A második játékrészre felébredtek a Kutyák és ismét előnybe kerültek, de Szabó Krisztiánnal egyszerűen nem bírt az újpesti védelem. Egy debreceni visszahordás során Szabó a Gladiátorok 25 yardos vonalától futott el a gólvonalig. A Bulldogs azonban elkezdte kihasználni a fáradó hajdúságiak védelmét és két touchdownnal elhúzott. Ugyan a meccs végén Hanász Róbert visszahozta három pontra a Gladiatorst, de ötven másodperccel a vége előtt már nem tudtak fordítani a debreceniek.

Toborzó

Karim Trabelsi, a Debrecen edzője nem volt boldog, hogy kevés játékos kísérte el a csapatot az idegenbeli meccsükre, ám örült együttese küzdőszellemének. – Nagyon sok pontot hullajtottunk el a mérkőzés alatt. Sajnos ha ilyen kevesen vagyunk, az ellenfél kihasználja fáradékonyságunkat, és a csapat dicséretre méltó kitartása is kevés lesz – nyilatkozta a tréner, aki a szezont is értékelte. – Ez az idény jobban is sikerülhetett volna, de mit tegyek, ha vannak, akik nem veszik komolyan ezeket a megmérettetéseket. A közeljövőben toborzót tartunk majd, hogy friss és lelkes játékosokkal bővítsük keretünket – fogalmazott Trabelsi.

A Debrecen Gladiators június 24-én 10 órakor nyitja meg kapuit az új játékosoknak a Gázvezeték utcai stadionban.

 

Forrás: HAON HBN-ML

Vélemény, hozzászólás?