A Gázvezeték utcai stadionban várja az új játékosokat a Gladiators, a Hornets és a Gentlemen.

Ezek közül két csapat neve már ismerős lehet az olvasók számára, hiszen a Gladiátorok amerikai futball gárdája, és a Lódarazsak lacrosse-alakulata már jó ideje léteznek a cívisvárosiak köztudatában. Ám most az észak-amerikai sportőrület újabb játékot hozott a hajdúság fővárosába flag football néven.

Új szakosztály

Lassan elkezdődik a 2013-as amerikai futball idény, és a Debrecen Gladiators is mindent beleadva készül az új idényre. A felkészülésben Szűcs Botond, a csapat játékosa segédkezik. – A támadófalban és a védősorban erősek vagyunk, azonban a támadósorban még erősítésre szorulunk – mondta Szűcs Botond. – Kellenek azok a stabil emberek, akik a jövőben is nagy segítségére lehetnek a csapatnak. A vidék egyik központja vagyunk, az egyik legrégebbi és legegységesebb alakulat. Nagyon dinamikusan fejlődünk és idén a feljutásra esélyesek vagyunk.

Pár hete alakult Debrecenben egy újabb amerikai sportegyesület, a Debrecen Gentlemen flag football csapat. A sport olyan, mint az amerikai futball, ám annyi különbséggel, hogy itthon öt az öt elleni a felállás, illetve nincs ütközés. Viszont a gárda nevével ellentétben nemcsak a fiúkat, hanem a lányokat is várják, mivel ez egy koedukált sport.

– Egyáltalán nem fizikális a játék – beszélt a flag football-ról Győri Dávid, a csapat egyik alapítója. – Itt nem kell az embert a földre vinni, hanem csak a zászlót kell megszerezni tőle. Illetve a sok passz és futás miatt egy nagyon látványos sportág. A Gladiators-szal is együttműködünk, hiszen ha vannak játékosok, akik nem akarnak annyit ütközni, azok csatlakozhatnak hozzánk, illetve ez működik fordítva is. Minden korosztályt szívesen várunk.
Több játékos, jobb edzések

Halász Tamás elnök csapata, a Debrecen Hornets játékosállományát bővítené, nemcsak fiúkkal, de lányokkal is. – Nyáron több külföldi kupán is szeretnénk részt venni, mint például Szlovákiában, illetve Szerbiában, így fontos, hogy bővítsük a keretünket – beszélt az eseményről Halász. – Ez a világ legösszetettebb és legdinamikusabb sportja. A lányoknál pedig meg van az a szépsége, hogy mivel nincs kontakt, ezért nagyobb hangsúlyt kap a szép játék. Azért is bővítenénk az állományt, hogy a srácok és a lányok is egymás ellen tudják gyakorolni a különböző szituációkat.

A három amerikai sport toborzója február 10-én, vasárnap reggel tíz órakor kezdődik a Gázvezeték utcai stadionban.

Forrás: HAON – HBN–ML

 

Vélemény, hozzászólás?