2012 decemberében a Dabas Sparks mellett, egy újabb csapat nyert felvételt a Magyar Amerikai Football Szövetségbe (MAFSZ), mégpedig a Szekszárd Bad Bones. A Rosszcsontok már jó ideje elkezdtek szerveződni, tartottak toborzást és úgy nézett ki, hogy mérkőzéseken indulhatnak, ám sokan mégis eltántorodtak.
Az endzonemagazin.hu cikksorozatában
Szabó Ferenc a Szekszárd Bad Bones alelnöke nyilatkozik a csapatáról.
Azonban megmaradt egy kemény mag, amely a Baja Medvék „hazamenetele” után is kitartott és előrébb jutott. 2010-ben Jött a változás és új lendület. Az évek alatt egyre több játékos csatlakozott a Bad Bones-hoz, 2011-ben már jöhetett is az I. Szekszárdi Aréna kupa. A fekete-fehérmezesek kiváló aréna csapattá nőtték ki magukat, de már a nagypályás kihívásokra is kitartóan készültek. Idén végre hivatalosan is bizonyíthat a Szekszárdi alakulat.
– 2011-től a teremjátékok és aréna futball szerepléseken való sikeres részvétel volt a cél – beszélt az újra-alapításkori célokról Szabó Ferenc, a csapat játékosa és alelnöke. – 2012-ben a csapat létszámának növekedése lehetővé tette a nagypályás szerepléseket, így a vezetői stáb és az edző ezekre készült fel.

A Bad Bones hosszú éveken át formálódott, és egy különleges légkör alakult ki a csapaton belül. Az biztos, hogy kitartásból már jelesre vizsgáztak!
– Azt gondolom a légkör egészen egyedi – mondta Szabó Ferenc. – Nyilván sok csapatnál jó a hangulat, de ezek a srácok nem csak a pályán „döglenek meg” egymásért, hanem a pályán kívül is szoros barátságokat ápolnak. Edzéseken természetesen a fegyelem nem kérdés, valamint a meccseken a fegyelmi problémák nem megengedettek. Bármi, ami nem a pályára való viselkedés, az nálunk retorziókkal járna, nem várnánk meg a bírók ítéletét. Ennek szellemében nevelkednek a srácok nálunk, nincs „pofázás” nincs tiszteletlenség sem a bírók sem az ellenfelek irányába.
A Szekszárd Bad Bones nagyon jó ajánlólevéllel érkezett meg a divízió II-be, hiszen a felkészülések sikeresen zárultak, 2012-ben pedig a Dabasi -, illetve a hazai rendezésű, egyedülálló kétnapos Aréna kupát is megnyerték. Emellett a tavalyi Cellect Aréna kupán is első alkalommal szerepeltek és egyből felállhattak a dobogó harmadik fokára.
Nem szeretnék senkit kiemelni, mert azt gondolom ez a csapat egyben az aki – jellemezte a Rosszcsontokat Szabó Ferenc. – Mindenki, aki brillírozik egy-egy meccsen azért teheti meg, mert a többiek lehetővé teszik neki. Vannak fiatal, junior korú tehetséges játékosaink is, akikben nagy lehetőségeket látok. Mind az offense-, mind a defense egységben megvannak a kulcsemberek természetesen. Minden poszton emelhetnék ki játékost. Erősségünk talán a fegyelem és a játék iránti szeretet és az alázat, valamint ahogy Kovács Sándor barátom jellemezte: a SZÍV. Gyengénk – ha annak fogható fel – a ligában való tapasztalatlanság. Első éves csapatként kerülünk a régi motorosok közé, szeretnénk megfelelni és szereplésünkkel öregbíteni a városunk hírnevét. A sok arénameccs az alapok szempontjából nagyon jó felkészülés volt. Illetve azért, hogy a játékosok ne „drukkal” menjenek a pályára, ne nyomja őket az első mérkőzés terhe.
 

Tovább a teljes cikkre  >>>

Vélemény, hozzászólás?