Egy héttel a Szekszárd Bad Bones elleni hazai vereség (41–22) után újabb mérkőzésre készülnek a Gladiátorok, ezúttal a tavalyi Hungarian Football League (HFL) aranyérmes Budapest Wolves másodikszámú csapata ellen. A cívisek számára létfontosságú lesz a győzelem, hogy esélyük legyen a rájátszásért vívott harcban.

 

A védelmen múlik

A Budapest Wolves II. már játszott egy mérkőzést idén, mégpedig a bajnokesélyes Újpest Bulldogs ellen, amelyen végül 37–11-es vereséget szenvedett. A tavalyi szezont győzelem nélkül záró Farkasok viszont idén nem lesz könnyű ellenfél Karim Trabelsi vezetőedző legénysége számára, hiszen a piros-mezesek remekül ötvözik keretükben az idősebb játékosok tapasztalatát és a tavalyi junior kupagyőztes fiatalok tehetségét.

– Megoldható a győzelem – beszélt a hétvégi esélyekről Karim Trabelsi. – A sikerünk a védelemtől függ majd. Remélem, hogy az első meccsből tanultak a fiúk, és összeszedik magukat a Wolves II. ellen. A Farkasok az előző évhez képest mindenképp fejlődtek, néhány tehetséges és fiatal játékossal egészültek ki. Mindezek mellett egy jól strukturált csapatról van szó, és nem szabad elfelejteni, hogy idegenben játszunk, s a fővárosi szurkolók miatt nyomás lesz rajtunk.
A Budapest Wolves II.-Debrecen Gladiators párharc szombaton 15 órakora kezdődik a Láng-Vasas Sporttelepen.
 

Forrás: HBN-MAL Fotó: Gáncsos Attila

Vélemény, hozzászólás?