Utolsó alapszakasz meccsén, tikkasztó hőségben és sérülésektől megtizedelve szerezte meg szezonbeli első győzelmét a Debrecen Gladiators. Ugyan a rájátszásba már egyik csapat sem juthatott be, de ez a meccs döntött a hetedik hely sorsáról, amelyet végül az arany-feketék szereztek meg.

A második félidő döntött

Kicsit nehezen pörgött fel mindkét gárda, hiszen rengeteg hiba gátolta a támadásokat. A vezetést a vendégek szerezték meg az első negyedben, egy passzolt touchdownnal, amelyet később egy mezőnygóllal növeltek: 9–0. Karim Trabelsi legénységének viszont még a szünetet jelző sípszó előtt sikerült faragni a hátrányból. Molnár Gábor passzát Sztányi Tibor kapta el a harmincyardos vonalnál, és onnan, a dabasi védőkőn átküzdve magát vitte be a labdát a pontszerző zónába. Spiró Attila extráját blokkolta a Sparks védősora.


 
A második játékrészben a Gladiátorok egyenlíthettek volna Gerda Lajos futását követően, ám szabálytalanság miatt a bírók érvénytelenítették a hatpontost. Ezek után – több szabálytalan megmozdulás után – a saját térfelükről kellett jönniük a hajdúságiaknak, de Molnár Gábor remek passzainak köszönhetően előrébb jutott a Gladiators, és Gerda Lajos ezúttal már érvényes touchdownt szerzett. Az arany-feketék kétpontossal próbálkoztak, de nem sikerült. A 15–9-es végeredményt végül Spiró Attila mezőnygólja állította be. A remek csapatmunka mellett kiemelkedett Illés Roland, aki négyszer szerezte meg az ellenfél irányítójának passzát.
A mester elégedett

– Jó hír, hogy az újoncok az idény végére elkapták a ritmust. Lehetett volna több pontot szerezni, de a győzelem megvan, és a védőink ma jól dolgoztak. Vannak kisebb hibáink, de ezeket majd megoldjuk. Nem volt rossz a szezon, főleg, hogy sok újoncunk volt, de sokat fejlődtek és jövőre legalább már meccstapasztalattal lépnek pályára. Azonban rövid a padunk, és remélem, hogy a 23-i toborzásunk jól sikerül majd – nyilatkozott a Dabas elleni meccs után Karim Trabelsi, a Gladiators vezetőedzője.

Forrás: HBN-ML
Fotók:  Molnár Péter

Vélemény, hozzászólás?