Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva lépett pályára a cívisvárosi és szolnoki közös csapat október 5-én a Gázvezeték utcai stadionban, hiszen egy győzelemmel még mindig lett volna esélyük a rájátszásba jutni. Viszont az ellenfelük nem ígérkezett könnyű falatnak, mivel a veretlen, és Karim Trabelsi trenírozta Budapest Cowboys-szal kellett szembenézniük.
Kezükben tartották a meccset

Az első félidőt a fővárosiak kezdték jobban, hiszen egy visszahordás után, egy szélső futással megszerezték a vezetést, sőt, még a kétpontos kísérletet is be tudták vinni. Azonban a Gladiators egyenlíteni tudott a második negyedben, mégpedig Tóth Péter elkapása révén. A hazaiak is megpróbálkoztak egy kétpontossal, amelyet Uri-Kovács István futott meg. Viszont a Lovászfiúké volt az utolsó szó a félidőben, és egy elkapással ismét a javukra fordították a meccset. A kétpontos ezúttal kimaradt.

Ugyan a harmadik negyedben nem esett pont, de a Debrecen uralta a második játékrészt, amelynek a negyedik negyedre meg is lett az eredménye. Először Uri-Kovács István egyenlített és extrájával megfordította a mérkőzés állását, majd Sztányi Tibor elkapásával már kialakult a 21-14-es végeredmény. A találkozó végén még belefért az is, hogy Uri-Kovács kihagyjon egy mezőnygólt.

– Örülök, hogy győztünk a Cowboys ellen, életben tartva ezzel a rájátszásba való jutásunk esélyeit – nyilatkozta Szűcs Botond, a Gladiators segédedzője. – Amikor megtudtuk a kiírást, akkor kiraktunk egy plakátot a stadionban és ezt a meccset bekarikáztuk, hiszen tudtuk, hogy számunkra ez lesz az év összecsapása. Érződött is, hogy ez mindkét csapatnak presztízscsata volt. A támadóegységünk sokat javult, a védelmünk hozta az elvártakat és Hutóczky Ádám is megérdemli a dicséretet, hiszen ő hívta a playeket.
Reményteli utánpótlás

Karim Trabelsi a Cowboys vezetőedzője és a Gladiators alapítója el volt keseredve a mérkőzés után, de elismerően beszélt a hajdúsági fiatalokról.

– Már a második negyedre visszaesett a játékunk, de a mai meccsen látszott, hogy játékosaink egy része kevés tapasztalattal bír – mondta Karim Trabelsi. – Öröm látni, hogy van jövője a Debrecennek, és ilyen jó az utánpótlás. Egy nagyon pörgős támadó egységgel és egy erőszakos, agresszív védősorral néztünk ma szembe. A Wolves elleni összecsapásunkra sokat kell még javulnunk.

A Debrecen Gladiators legközelebb október 20-án lép pályára Miskolcon, hogy kiharcoljon magának egy helyet a rájátszásban.

HBN-MAL © Fotó: Váradi Barna

 

Vélemény, hozzászólás?