Kemény mérkőzésnek indult, magabiztos győzelem lett belőle. A cívisvárosi tojásfoci egyesület a tavalyi ezüstérmes Lázadókat fogadta a Gázvezeték utcán, ahol remek hangulat alakult ki a mérkőzésen, amelyet a játékosok szép játékkal háláltak meg a közönségnek.

Javuló passzjáték

A hajdúságiak jól kezdtek, hiszen az első támadásukból azonnal megszerezték a vezetést Roják Richárd futásával. Spiró Attila sérülésével még mindig nincs rúgójuk a Gladiátoroknak, így a mérkőzésen végig kétpontosokkal próbálkoztak, amely először sikertelen volt. A vendégek viszont azonnal reagálni tudtak, mégpedig irányítójuk révén. Az extra jó volt.A hazai válasz a második negyedben érkezett, ezúttal Karacs Tamás futott TD-jével. A játékrész végén sikerült a Rebels-nek egy elkapott TD-vel visszavennie a vezetést, ami után kimaradt az extra. Azonban az adok-kapokból mégis a Debrecen jött ki jobban és már az első félidőben nagyon pontosan passzoló Molnár Gábor Sztányi Tibornak adott egy kiváló labdát, amellyel be tudott rohanni a célterületen belülre: 18-13.A második játékrészben a Rebels kezdett visszahordással, mégis a Gladiátorok szereztek pontokat, miután Oláh Bence lelopta az ellenfél irányítójának átadását, majd az akciót kihasználva ismét Sztányit szúrta ki Molnár Gábor egy remek passzal. Roják értékesítette a kétpontost: 26-13. A Lázadóknak ezúttal sikerült válaszolniuk, hogy megmutassák, még nem dőlt el a párharc és egy elkapással, de egy kimaradt extrával 7 pontra zárkóztak fel. Az utolsó negyedben viszont Roják Richárd második touchdown-ja megpecsételte az Újbuda sorsát, így 32-19-es győzelemmel mutathatta be új mezét itthon is a Debrecen Gladiators.

Ranglista elsőt vertek

– Sok dolog összejött ma, de azt nem mondom, hogy minden –kezdte nyilatkozatát Szűcs Botond, a Gladiátorok vezetőedzője. – Nyilván elégedett vagyok, de innentől kezdve mindenki sokkal jobban fog készülni ránk. Nagyon jelentős előrelépésnek tartom, hogy a hazai erősorrend elsőjét vertük most meg. Az első meccsen direkt nem passzoltunk semmit, most egy részét a passzjátékunknak elkezdtük használni, a védelemben egy nagy változtatást kellett csinálnunk, mert nagyon jól adogat az Újbuda. Nagyon jó érzés, hogy ma meg tudtuk verni a Rebels-t, de nem kell elszállni ettől, hanem többet kell dolgozni. Két hét múlva a Nyíregyházát is szeretnénk megverni.

A Debrecen Gladiators legközelebb május 11-én a Nyíregyháza Tigers II-t fogadja a Gázvezeték utcai stadionban.

Forrás: HAON – Makranczi László Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Vélemény, hozzászólás?