Sima meccsnek indult a hazaiak számára, ki-ki meccsként folytatódott, majd vendéggyőzelem lett belőle. Egy kiváló találkozót játszott a két gárda, ám futóik elvesztésekor nehéz helyzetben voltak a cívisvárosiak.

Az első negyedet a Szekszárd kezdte visszahordással, azonban Oláh Bence egy onside kick-kel indított, amelyet végül Szűcs Botond fiai megszereztek. Ám itt azonnal nagy veszteségük volt a hazaiaknak, miután Karacs Tamás egy ütközés során súlyosan megsérült. Így nagyobb teher hárult Roják Richárdra, akin nem látszott, hogy túl nagy nyomás helyeződik rá, mivel megszerezte csapatának a vezetést. A kétpontos sikertelennek bizonyult. A második negyedben egy adok-kapok játék alakult ki, amelyet a hajdúságiak kezdtek, mégpedig ismét Roják révén. Azonban ezúttal nem maradt el a vendégek válasza, Halász Richárd futásával, illetve Greiling Mihály extrájával 12-7-re módosult az állás. Ezek után Roják egy újabb hatpontossal „mesterhármast” szerzett, majd a kétpontost is bevitte. A félidőben a Rosszcsontoké volt az utolsó szó, akik Vörös Dávid elkapásával és Greiling egypontosával 20-14-re felzárkóztak a szünetre. Ám Szűcs Botond foghatta a fejét a szünetben, miután a válogatott futója, Roják egy szerelés után bokasérülést szenvedett.

 

A harmadik negyedben a Szekszárd jól kombinálta a passzjátékot és a szélső futásokat, amelynek eredménye, hogy megfordították az állást Gyarmati Máté irányító futott TD-jével. Greiling bevágta az extrát: 21-20. Azonban a futójáték teljes visszaesése következett be a Gladiators számára, miután Gerda Lajos is megsérült.

Az utolsó negyedben a gyengébben teljesítő hazai védelem egy újabb hatpontost kapott a Bad Bones-tól Halász révén. A vendégek kétpontossal kísérleteztek, hogy megnehezítsék a Debrecen dolgát, viszont a Gladiátorok defense-e kivédekezte. A vendéglátók viszont egy szép támadássorozat után, Molnár Gábor és elkapó-különítménye segítségével megközelítették az end zone-t, ahol végül Illés Roland elkapásával 27-26-ra módosult az állás és egy kétpontossal minden bizonnyal meg is nyerte volna a találkozót a hajdúsági egylet. Bojtár Milán először be is vitte a játékszert a célterületen belülre, ám a játékvezetők visszafújták a pontszerzést. Egy sárga zászlók által tarkított kísérletezés után negyedjére már nem sikerült megcsinálni a kétpontost, így 27-26-tal, második szezonjában is bejutott a legjobb négy közé a Szekszárd Bad Bones.

Forrás: MAFSZ Fotók: Bódi Sándor

 

Debrecen Gladiators-Szekszárd Bad Bones 26-27 (6-0, 14-14, 0-7, 6-6)
Pontszerzők: Roják Richárd 3 (2pt (a harmadiknál): Roják Richárd), illetve Halász Richárd 2 (xp (az elsőnél): Greiling Mihály), Vörös Dávid (xp: Greiling Mihály), Gyarmati Máté (xp: Greiling Mihály).

Szűcs Botond, a Debrecen Gladiators vezetőedzője: Ha nem lettek volna sérülések, akkor nem ez lett volna az eredmény. A Szekszárd a védelmünk ellen valamit nagyon kitalált, mivel szélső futásokkal nem sokan operáltak eddig ellenünk. Szinte ugyanazt játszották, mint tavaly. Sajnos a végén megnyerhettük volna, csak a bírók a kétpontosra bedobtak egy sárga zászlót. Ahhoz képest, hogy 2-2-t terveztem erre a szezonra, jól sikerült a tavaszunk. Viszont ebben a csapatban több van, mint amit a mai meccsen láttunk. Ezt magunknak köszönhetjük, mert az edzéslátogatottság még mindig nem elég jó. Köszönöm a klubnak, a játékosoknak, a szurkolóknak és Hutóczky Ádám támadókoordinátornak a munkáját!

Laczkó Ernő Márton, a Szekszárd Bad Bones vezetőedzője: Jó és sportszerű találkozó volt, viszont sajnos a pálya talaja most sem volt valami jó, ezt tavaly nálunk bánta két térd, idén a hazaiaknál voltak sérülések, ezt nagyon sajnáljuk, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek. Kicsit álmosan kezdtünk, de aztán felpörgött a csapat, és állóképességben is úgy érzem, hogy jobban bírtuk, így a vége igazán izgalmas lett.

 

Vélemény, hozzászólás?