Debrecen – A Debrecen Gladiators 21-14-re verte a Szekszárd Bad Bones-t a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének fináléjában.

Aki ellátogatott a budapesti ELMŰ-Stadionba, az életre szóló élményekkel gazdagodott, hiszen nem volt pillanata a Divízió II. fináléjának, amin ne lehetett volna izgulni. Az utolsó sípszóig nem lehetett biztos egyik együttes, sem a sikerben. Az első negyedben a Bad Bones kezdett jobban, meg is szerezte a vezetést egy elkapott touchdown-nal. Az extrát belőtték a Rosszcsontok. Azonban a Debrecen nem hagyta meglógni a Szekszárdot és Molnár Gábor hatpontosával faragott a hátrányán, azonban Szép Gábor extrája sikertelen volt, így egyelőre még a Bad Bones vezetett. A második negyedben folytatódott a kiélezett párharc, amelyből először a Rosszcsontok jöttek ki jobban, mivel visszaszerezték egy touchdown-os előnyüket egy elkapott TD-vel, majd az extrát is belőtték. A félidő vége viszont több szempontból is jól alakult a Gladiators-nak, mivel Roják Richárd touchdown-jával, valamint Molnár két pontot érő futásával egyenlített Hoksári Béla együttese. Azonban ezt követően Hegyi Gergő szerelni tudta a Bad Bones irányítóját, aki ez után sérülten hagyta el a pályát. Ez a második félidőt döntően is befolyásolta.

A harmadik negyed elején a Szekszárd közel állt ahhoz, hogy visszaszerezze a vezetést egy mezőnygól kísérlettel, de végül próbálkozásuk sikertelennek bizonyult. Ezek után már inkább a Gladiators-nak állt a zászló és ugyan egy büntetésekkel tarkított támadássorozat után nem sikerült az end zone-ba eljuttatniuk a cíviseknek a labdát, de az utolsó negyedben már összejött. A Debrecen szépen araszolgatott előre a Rosszcsontok térfelére, majd Molnár Gábor kiszúrta a végzónába tartó Sztányi Tibort, aki a pontszerző területen belül fektében elkapta a felé tartó malacbőrt. Az elkapót a csapattársai kitörő örömmel fogadták, hiszen ekkor már az együttes játékosai tudták, hogy már csak egy kevés kell ahhoz, hogy kezükben tartsák a trófeát. Szép Gábor azért még értékesítette az egypontost. A maradék 5 percben a Gladiators ki tudta védekezni a Bad Bones offenzíváit, így 21-14-es győzelemmel bajnokok lettek a Gladiátorok. A találkozó legjobb játékosának Molnár Gábort választották.

„Döcögősen indult számunkra a meccs, nagyon jól felkészültek belőlünk a szekszárdiak, majd változtattunk pár dolgon, amelyre már nem is igazán volt válaszuk” – beszélt az összecsapásról Szűcs Botond, a Gladiators edzője. – „A mérkőzést az is befolyásolta, hogy az ellenfél irányítója lesérült az első félidő végén. Ahogy a találkozó előtt is mondtam, Molnár Gáborra nagy teher hárul majd, ami alatt nem is roppant össze és megérdemelten nyerte el az MVP-címet is. Nekem ez volt az utolsó meccsem játékosként. Nehéz is volt számomra levenni a vállvédőt, de úgy könnyebb kilépni, hogy egy arany van a nyakamban. Tökéletes szezont zártunk, az irányító siettetésében viszont fejlődnünk kell. Ha ezt a teljesítményt tudjuk jövőre is tartani, akkor a Divízió I-ben is sokra lehetünk hivatottak.”

A Debrecen ugyan már korábban bebiztosította feljutását, ám ezzel a sikerrel története során először nyert meg egy döntőt, és első alkalommal verte meg a Szekszárd Bad Bones-t.

Forrás: HAON Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Vélemény, hozzászólás?