A Gladiátorok tovább erősödtek, két csapattal indulnak, és a Divízió I-ben a döntőig jutnának.

12674492_1133107806745416_1704897421_nAz elmúlt egy év a Gladiators számára történelmi sikert hozott. Egy esztendő alatt 6 tornán indult a szolnoki és debreceni játékosokat felvonultató egylet, és ezeken 3 aranyat és 1 ezüstöt szereztek. Ehhez a két együttes jó kapcsolata is kellett, mivel a Szolnok Soldiers és a Debrecen Gladiators nagyon hamar összeszokott és ott egészítették ki egymást, ahol foghíjasak voltak. Szűcs Botond együttese 2015-ben simán bejutott a Divízió II. fináléjába, majd egy kemény csatában megverte a Szekszárd Bad Bones-t. Az arany-feketék most a Divízió I-ben is a döntőbe jutnának, ám ehhez erősítések kellettek.
Szűcs Botond vezetőedző szerint is reális elvárás, hogy idén is az aranycsatáig jussanak. Ennek megfelelően erősítették meg a keretet.

„Bővül a keret, sokan csatlakoztak a Gladiators-hoz, jelenleg közel 80 nevezett játékosunk van” – árulta el a részleteket a szakvezető. – „Amit szeretnék kiemelni, néhányan sérülés miatt abba akarták hagyni a játékot, de hatalmas örömünkre maradtak. Visszatért Hanász Róbert és Szabó Krisztián, akik ugyan debreceni nevelésű játékosok, de az utóbbi időben a Tigers-ben és a Steelers-ben is játszottak. Új csatlakozó Hartai Gábor a válogatott bal tackle-je, aki a Hurricanes majd a Wolves alapembere volt. Még egy-két tapasztalt játékos érkezése folyamatban van, ezekről addig nem szeretnék írni, amíg nincs konkrétum. A Rhinos csapatából is érkezik 5 új játékos. Illetve nagyon jól sikerült a februári toborzás, az ott jelentkezők közül is csatlakozhatnak a Divízió II-es csapatunkhoz jó néhányan. A Divízió I-ben. A cél a döntőbe jutás. A mostani keretünkkel, mind tapasztalat, mind létszám alapján egyértelműen a legjobbak közt a helyünk, ezt már idén szeretnénk kiharcolni.”

Az arénaszezonban a Miskolc Steelers és a Gladiators volt a legeredményesebb. Szűcs Botond tanítványai megnyerték a III. MEAFC Kupát, a Vác Winter Classicot és másodikak lettek a jubileumi X. Cellect Aréna Kupán. Mondhatni, jó alapot adhat a nagypályás szezonra. Motivációban, biztos! De a klub történetét az első években az ezüst szín jellemezte, most viszont lehet, hogy egy aranykorszak köszönt be.

„Mi egy kicsit más megközelítéssel állunk az arénaszezonhoz, szeretjük folyamatosan lekötni a játékosainkat, akik egyébként igazán csak játék közben képesek fejlődni” – mondta tréner. – „Az aréna szezon kellő magabiztosságot és tapasztalatot jelent az egész csapat számára, de a nagypálya teljesen más. Az aranyhoz csak haladnunk kell azon az úton, amit elkezdtünk, dolgoznunk kell közösen, okosan készülni az ellenfeleinkből, folyamatosan fejlődni egyénileg és csapatként is. Ha nem is vagyunk egyelőre a legjobbakkal egy szinten, de nagyon jó úton haladunk az irányban, hogy igazi HFL-csapattá válhassunk. Ez a cél, ez motivál mindannyiunkat.”

12874573_1133107826745414_36238697_oAmi viszont nagy fejlődést jelent a Gladiátoroknál, hogy egy másodikszámú együttest is indítanak idén, mégpedig a Divízió II-ben. Ez a remekül sikerült toborzásnak és a tehetséges fiataloknak is köszönhető. Az arany-feketék vezetőedzője elmondta, hogy a másodikszámú csapatnak nem a finálé a cél, hanem, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, és tapasztalatot szerezzen. A Gladiators-nál így elindult egy fejlődési folyamat, ami nemcsak a régi sikereket hozhatja vissza, hanem újakat is előre vetíthet.

„A második csapatunknak az a célja, hogy a tapasztalatlanabb, új játékosaink is játéklehetőséghez jussanak és így fejlődjenek” – emelte ki Szűcs Botond. – „Nyilván lesznek olyanok, akik mindkét osztályban játszanak, ők a Divízó II-ben egyértelműen vezetők lesznek, de nem célunk az, hogy felfújjuk a 2-es csapatot. A második gárdán nincs teljesítménykényszer, sokkal inkább fejlődéskényszer.”

Fotók: Pallagi Péter, Váradi Barna & Király Etelka

A Gladiators tavaszi menetrendje (a hazai helyszínek még nem dőltek el):

Bodri Pincészet Divízió I.:
Március 26. (15.00): Miskolc Renegades (???)
Április 17. (15.00): Budapest Cowbells 2 (???)
Április 24. (15.00): Újpest Bulldogs (Budapest)
Május 8. (15.00): Budapest Titans (Budapest)
Május 15. (15.00): Dunaújváros Gorillaz (???)
Június 12. (15.00): Budapest Wolves 2 (Budapest, Láng Sporttelep)

FEZEN Divízió II.:
Április 9. (15.00): Budapest Eagles (Budapest)
Május 7. (15.00): MEAFC Lions (???)
Május 21. (15.00): Jászberény Wolverines (Jászberény, Kelep-field)
Június 3. (15.00): Dabas Sparks (???)

 

 

Makranczi László