Gladiators 42-14-es győzelmet aratott a Miskolc Renegades ellen Nagyhegyesen, a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában.

IMG_0183Borult, esős időjárás fogadta a két együttest és a szurkolókat Nagyhegyesen, a Községi Sportpályán, de ettől függetlenül teltház várta a csapatokat. Az első félidőben mindkét együttes igazi közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő. A szokásos álmosság most nem volt jellemző Szűcs Botond együttesére, hiszen azonnal, az első támadássorozat után Szép Gábor 28 yardos elkapott touchdownjával megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezután Szép elhibázta az extrát, ám mindössze ez volt az egyetlen pontatlan rúgása a találkozón. Ezt követően a Renegades egy futott TD-vel és egy kétpontossal megfordította az állást. A vendégek öröme azonban nem tartott túl sokáig, mivel a cívisvárosiak válogatott játékosa, Roják Richárd egy 88 yardos futással szerezte vissza újra a vezetést. Roják ezután egy kétpontost is szerzett. Ezzel pedig nem ért véget az első negyed, mivel Harsányi Alex egy 30 yardos elkapással növelte a fórt. A második játékrészben Roják egy újabb hatpontost hozott össze, amelyre a borsodiak egy jól felépített offenzíva után tudtak válaszolni, de ezúttal a kétpontosuk sikertelen volt.

IMG_0212A második félidőben már az eső is egyre jobban nehezítette mindkét gárda dolgát. Ez a passzoknak már nem kedvezett, de még a futójáték is akadozott néhol. Ha pedig a támadók nem, akkor a védők parádéztak. Sós Tamás szemfülesen megszerezte a Renegades irányítójának átadását, jó blokkokat kapott és pontokra váltotta a megszerzett malacbőrt. A touchdown után az eső kezdett alább hagyni, de a játékkedv továbbra is töretlen volt. Az utolsó játékrészben végül Uri-Kovács István egy halottnak hitt támadást váltott hatpontosra, ehhez pedig 39 yardot tett meg az end zone-ig. Így végül a Gladiators magabiztos győzelmet szerzett az idénynyitón egy rendkívül fontos összecsapáson. Összességében, a Gladiátorok védelme remekül szuperált, de az offense-t is nagy dicséret illeti, hiszen a támadófal –az elvártak szerint– jól védte Molnár Gábort, aki tavalyi MVP formáját idénre is átmentette.

„Nem indult álmosan a mérkőzés és végre működtek azok a passzjátékok, amiket már egy ideje tervezgettünk” – értékelte a mérkőzést Szűcs Botond vezetőedző. – „A jó eredmény ellenére az eső nagyon megzavarta a támadósorunkat. Ettől lassult le a játékunk. A Renegades pedig sémát váltott a tavalyhoz képest, így kellett néhány play, amíg mi is váltani tudtunk. Nyilván büszke vagyok a csapatra, de még nagyon hosszú út áll előttünk, és sokat kell fejlődnünk, hogy a kitűzött célokat elérjük.”

A Gladiators legközelebb április 17-én látja vendégül a Budapest Cowbells 2-t Hajdúszoboszlón, a Bocskai Sportpályán.
Fotók: Bódi László

Gladiators-Miskolc Renegades 42-14 (21-8, 7-6, 7-0, 7-0)
Pontszerzők: Roják Richárd 2 TD, Harsányi Alex, Sós Tamás, Uri-Kovács István, Szép Gábor 1-1 TD, Roják Richárd 2pt, Szép Gábor 4xp, illetve Lakatos Bence, Tóth Gábor 1-1 TD, Lakatos Bence 2 pt.

Makranczi László