A Gladiators az Újpest Bulldogs otthonában lép pályára a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában április 24-én.

DSC_4181 Az arany-feketék jól kezdték ezt a szezont, hiszen a Miskolc Renegades-et (42-14) és a Budapest Cowbells 2-t (48-0) is megverték, ráadásul mindkét alakulat ellen több mint 40 pontot vittek. Szűcs Botond legényei pedig meccsről meccsre egyre jobban összeérnek. A támadófal Molnár Gábornak időt tud nyerni a passzolásra, a futóknak pedig utat tud törni a pályán. A védelem eddigi remeklését pedig az is mutatja, hogy két találkozó után mindössze 14 kapott ponttal rendelkezik, ezzel pedig vezeti a bajnokságot. Az idei szezontól a Magyar Amerikai Futball Szövetség megválasztja a hét legjobb játékosát, amit két Gladiátor is elnyert már. Még az első héten a gárda válogatott futója, Roják Richárd, az elmúlt héten pedig a csapat elkapója, Szabó Krisztián zsebelte be a legjobbnak járó elismerést.

A Kutyákkal 3 éve találkoztak utoljára a Gladiátorok a felnőtt bajnokságban, ám akkor 40-3-as vereséget szenvedtek Budapesten.  Viszont azóta sok víz folyt már le a Dunán. A Kutyák egy Divízió II-es és I-es arannyal gazdagodtak és még az elitligát is kipróbálták, de csalódást keltő szereplés lett belőle. Ezek után sok játékos elhagyta a Bulldogs-ot, így újjá kellett szervezniük a gárdát, ami végül sikerült. Több újonc is csatlakozott az Újpesthez, de rutinos játékosokból és fiatal tehetségekből is van bőven. Emellett Kovács Zsolt és Zagyva Balázs személyében két olyan szakvezető készíti fel az alakulatot, akik korábban a Budapest Hurricanes-zel is bajnoki címet nyertek a magyar első osztályban. Talán ez az edzői páros okozhatja majd a legnagyobb gondot a Gladiators-nak a hétvégén.

DSC_4384„Szeretnénk folytatni azt a jó teljesítményt, amit eddig mutattunk a bajnokságban” – mondta Szűcs Botond vezetőedző. – „A támadósor remélem, ismét pontgazdag meccset játszik a védelemtől pedig ugyanazt várom, amit a Cowbells elleni meccsen. Nem szabad elfelejteni, hogy a Bulldogs tavaly még HFL-es csapat volt, viszont újjáalakult és kicserélődött a játékoskerete. Zagyva Balázs és Kovács Zsolt pedig két HFL-győztes edző, akiknek nem kell bizonyítaniuk képességeiket. Egyelőre még látszik, hogy az Újpest az építkezésnél tart, de úgy gondolom, hogy jó munkát végeznek a csapattal. Ami a mi oldalunkra billentheti a találkozót, az a rutinbeli különbség, hiszen a Bulldogoknál sok az új játékos is. Nyerni megyünk a fővárosba, ez nem is lehet kérdés.”

 

A találkozót április 24-én, vasárnap 15 órától rendezik Budapesten, a Duna-Cipő pályán.

Fotók: Kovács Zoltán

 

Makranczi László