A Gladiators 2 a Dabas Sparks-ot látja vendégül Cserkeszőlőn június 5-én, a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságában.

 

Gellén Judit 2A harmadosztályban az utolsó fordulóhoz ért az alapszakasz, ahol még vannak nyitott kérdések a helyezésekkel kapcsolatban. A Gladiátorok másodikszámú csapata már biztos, hogy ott lesz a rájátszásban, csak kérdés, hogy hazai pályán vagy idegenben játszanak. Ez eldől majd a Dabas Sparks elleni találkozón. A cívisvárosaik az első meccsükön még simán kikaptak a bajnokjelölt Budapest Eagles-től a fővárosban, ám utána megtört a jég és a fiatalokkal, valamint újoncokkal teletűzdelt alakulat hosszabbítás után megverte a MEAFC Lions-t (29-22), ezt követően pedig magabiztos győzelmet aratott a Jászberény Wolverines (40-20) otthonában. A legutóbbi találkozó egyik pozitívuma, hogy a csapat irányítója Kondorosi Attila el is nyerte a hétvége legjobb játékosa címet, nem érdemtelenül, mivel egy touchdownt futott és 4 hatpontost érő átadás dobott. A lendület tehát megvan, de vajon kitart-e a Dabas ellen is.

Gellén JuditA Sparks idei teljesítménye egyelőre nem tartozik a meglepetés kategóriába annak ellenére, hogy tavaly felejthető szezont produkált a gárda. A Szikrák egy éve még nyeretlenek voltak, de idén 3 meccsből hármat behúztak és már biztos jegyet váltottak a playoffba. Viszont így is sebzett vadként utazhatnak Cserkeszőlőre, mivel előző összecsapásukon, amin 19-13-ra verték a Szombathely Crushers-t, megsérült az elsőszámú irányítójuk. Így az erős passzjáték ezúttal visszafogottabb lehet. Ami viszont a Pest megyei alakulat ellen szól, hogy még sosem nyertek a Gladiátorok ellen.

 

„Igazi értékmérő lesz ez a mérkőzés a számunkra” – mondta Kálmán Attila, a Gladiators 2 edzője. – „Most megtudhatjuk, hogy is állunk valójában a rájátszás előtt. Egy veretlen csapatot megverni mindig nagy kihívás, de mi szeretjük az ilyen kihívásokat. A motivációval nem lesz baj, a srácok nagyon szeretnének hazai pályán rájátszás meccset játszani, plusz Szombathely nagyon messze van, hiszen ha kikapunk, akkor oda kellene utaznuk.”

 

A Gladiators 2-Dabas Sparks összecsapást június 5-én 15 órától rendezik Cserkeszőlőn, a Községi Sportpályán.

Fotók: Gellén Judit