11218000_961107803951245_3813407884644503493_o A Gladiators a Szekszárd Bad Bones otthonába látogat június 26-án, a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságának elődöntőjében.

 

Egy nyugati és egy keleti csapat, amely évről évre keresztezi egymás útját. Találkoztak már alapszakaszban, negyeddöntőben és döntőben. Ám most először a legjobb négy között, Szekszárd Bad Bones-Gladiators párharc lesz az aranycsatáért. A Gladiátorok maguknak köszönhetik, hogy lecsúsztak a hazai pályát jelentő helyekről. Voltak győzelmek, amiket nagyobb különbséggel kellett volna behúzniuk. Viszont az biztos, hogy tavalyhoz képest itt bőven voltak változások. Sokak szerint Roják Richárd viszi a csapatot a hátán, ám a gárda már nem csak a futójátékában bízhat. Igaz, legutóbb 4 touchdownt szerzett a válogatott futó a Budapest Wolves 2 ellen. Molnár Gábor is egyre jobban bizonyítja, megérett az irányító posztra. A támadófal előtte félelmetes erőt képvisel, így sok ideje nyílik azoknak az elkapóknak adni a labdát, akik idén megbízható célpontjai voltak. A defense-ben pedig a tapasztalt és a fiatal játékosok remek elegyet alkotnak. Nem hiába lett a liga második legjobb védősora az alapszakaszban. Az egyetlen gond az a sok sárga zászló. Legutóbb a Budapest Wolves 2 ellen is 135 yardnyi büntetést kapott a Gladiators, amit egy erősebb csapat ellen már nem engedhet meg magának. Tavaly pont a Szekszárd ellen tört meg a Gladiátorok aranyínsége és a Bad Bones elleni nyeretlensége. Az arany-feketék szeretnék a Rosszcsontok ellen kiegyenlíteni 2-2-re az egymás elleni nagypályás mérleget.

20410_961107163951309_6055653288708717099_nA Rosszcsontok kihasználták a cívisvárosiak gyengébb pontarányát és beslisszoltak a második, hazai pályát jelentő helyen a rájátszásba. A Gyarmati Máté-Novakov Dávid kettős az offense-ben kiváló kombinációt alkot. Mindkettejük jól fut, de Novakov a fizikai erejét is mellé tudja rakni. Gyarmati is a fürge lábairól híres, de természetesen a jól mozgó elkapóit is ki tudja szúrni. Ám az biztos, hogy egy jelentős célpontja Greiling Mihály személyében most nem állhat rendelkezésére sérülés miatt. Viszont Szabolcska Balázs eléggé jól bevált az utóbbi időszakban. És a defense-t sem szabad kihagyni a felsorolásból, ami a tavalyihoz képest keményebb lett. Kovács Sándor a falakkal például remek munkát végzett, Sződy Ferenc pedig új és működő taktikai elemekkel bővítette a repertoárt. Láthatjuk, hogy meg is lett az eredménye.

 

„Szeretünk a Bad Bones ellen játszani, mert ellenük ért véget tavaly két rossz szériánk is, illetve velük mindig szoros csatákat vívunk” – beszélt az ellenfélről Szűcs Botond, a Gladiátorok vezetőedzője. – „A játékuk a tavalyi szezonhoz képest nem változott sokat szerintem, viszont az tény, hogy tapasztaltabbak lettek, amit jól ki is használtak. Az irányítójuk, Gyarmati Máté és a futójuk, Novakov Dávid jó alapszakaszon vannak túl, rájuk különösen oda kell figyelnünk. Éhesebbek lettünk, miután mindössze csak a harmadik helyen zártunk a tabellán. A srácok sokkal motiváltabbak, mint eddig, de ez az egész szezonra jellemző volt, miután nem tudtunk Debrecenben játszani, hanem road showzni kényszerültünk. Szekszárdon először játszunk kültéren és egy nagyon fontos győzelmet szeretnénk szerezni itt.”

 

A Szekszárd Bad Bones-Gladiators elődöntőt június 26-án, 15 órakor rendezik a Szekszárd Városi Sport- és Szabadidőközpontban.