Színes programok várták az érdeklődőket Debrecenben, a Péterfia utcai kaszinóban. A helyszínen sokan próbára akarták tenni tudásukat. Konzolt ragadtak és az NFL hivatalos játékszoftverével, a Madden-ennel játszhattak. Már itt kiélezett csatákat láthattak a kilátogatók. Megvolt a kellő hangolás az esti döntőre. Viszont a kvízkérdések is komoly kihívások elé állították a tojásfoci rajongóit. Azonban többen is megmutatták, hogy mennyire tájékozottak nem csak az NFL, de a magyar amerikaifutball területén.

Ezt követően jöhetett a várva várt találkozó. Sokaknak nem nagyon nőtt a pulzusszáma az összecsapáson, a harmadik negyedben az Atlanta Falcons-nak 28-3-nál már csak az utolsó ütést kellett volna bevinnie, hogy megverje a New England Patriots-ot. Viszont amint felcsillant a remény, már a Patrióták szurkolóinak meg is jött a hangja és a Grand Casino-ban egyre többen gyűltek össze az óriáskivetítő körül. Óriási hangzavar kísért minden egyes megmozdulást. Végül a Patriots-ért szorítók örülhettek (34-28), de bárki, aki ellátogatott a kaszinóba, egy történelmi pillanatnak lehetett a szemtanúja. És emellett még szórakozhatott is egy kicsit.

Viszont a Gladiators játékosai számára most kezdődik majd az igazi munka, ugyanis a nagypályás szezon március végén kezdődik, amire kellően fel kell készülni.

Fotó: Makranczi László