Fotó. Nagy BalázsA Cluj Crusaders-zel csap össze a Gladiators amerikaifutball együttes február 25-én, Nyírábrányon egy felkészülési mérkőzésen.

Már csak egy hónapot kell várni a bajnoki rajtra és arra, hogy a közönség ismét Debrecenben láthassa az arany-fekete gárdát. A felkészülést elkezdték Szűcs Botond fiai, február utolsó hétvégéjén pedig már gyakorlatba ültethetik a tanultak. A román Cluj Crusaders ellen próbálhatják ki az új taktikát. A találkozón a Gladiators Divízió I-ben és II-ben szereplő játékosai is lehetőséget kapnak a bizonyításra. A klub célja, hogy mindkét csapata döntőig jusson a bajnokságban idén. Ennek alapja a jó felkészülés. A Crusaders lesz az első ellenfél, majd március 5-én a Mures Monsters érkezik Téglásra. A Gladiátorok az Eger Heroes és a MEAFC Lions ellen zárják az előszezont március 19-én, Debrecenben.

A kolozsvári együttes 2010-ben alakult. Egy mexikói edző, Rafael Ruiz hozott össze egy maréknyi amerikaifutball szurkolót, akik rengeteget fejlődtek a kezei alatt az elmúlt években. A Keresztes lovagok 6-szor szerepeltek már a román bajnokság döntőjében és eddig két aranyérmet és négy ezüstöt zsebeltek be. Az együttes tele van fizikailag nagyon erős játékosokkal, hiszen a Crusaders egyben egy erőemelő egyesület is, tagjai pedig évente több ilyen megmérettetésen is részt vesznek.

A Gladiators-Cluj Crusaders összecsapás január 25-én, szombaton lesz 11 órától Nyírábrányon, a Határőr utcai sportpályán.
Fotók: Christian Cosma, Nagy Balázs

A Gladiators felkészülési programja:

02.25.: Cluj Crusaders (Nyírábrány)
03.05.: Mures Monsters (Téglás)
03.19.: Eger Heroes és MEAFC Lions (Debrecen)