Fülep Csabáné AnnamáriaEzen a hétvégén a Mures Monsters-zel játszik a Gladiators amerikaifutball együttes. A helyszín ezúttal Téglás lesz.

Egy hete lejátszotta első felkészülési meccsét az arany-fekete együttes. A Cluj Crusaders Nyírábrányon nagyon kemény ellenfélnek bizonyult, meg is tudta verni (12-6) a Gladiátorokat. Az új taktikai variációk akkor még nem működtek tökéletesen, de most Szűcs Botond fiainak újabb esélyük van arra, hogy finomítsanak a játékukon. A védelem úgy néz ki, hogy kezd összeállni, azonban a támadójátékon lesz még mit csiszolni. Viszont új löketet adhatnak a csapatnak a tehetséges fiatalok, akik ezen a hétvégén is bizonyíthatnak.

A Mures Monsters a Kolozsvárnál gyengébb játékerőt képvisel, de évről évre bővül a kerete és minden téren folyamatosan fejlődik. A Crusaders-höz hasonlóan a marosvásárhelyi alakulat is fiatal, az első edzéseket 2013-ban tartották meg. Edzőjük, ifj. Szöllősy László a kezdetektől fogva irányítja őket a kispadról. A román bajnokságban még nem jutottak el a fináléig. Egy évvel ezelőtt már Magyarországon is megmutatták magukat a Szörnyek. A miskolci NG aréna tornán a 6. helyen végeztek.

A Gladiators-Mures Monsters összecsapás március 5-én, vasárnap 11 órakor kezdődik Tégláson, a Stadion utcai sportpályán.
Fotó:Fülep Csabáné Annamária