A Gladiators a Miskolc Renegades-et látja vendégül Debrecenben április 23-án a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában.

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek Szűcs Botond fiai a sok sérült miatt. Azonban a Renegátok elleni összecsapás egy fordulópontot jelenthet az arany-fekete gárda számára, amennyiben győzni tud. A Gladiátorok így kapnának egy esélyt arra, hogy a Divízió I. középszakaszába bejussanak. A vereségek ellenére a védelem remek formában van, ám Kovács Zoltán defensive koordinátornak is számolnia kell néhány fontos hiányzóval. A támadósor a Budapest Eagles ellen sem tudott pontokat felvinni az eredményjelzőre, de már látható volt a fejlődés. Koncz Tibor, a csapat irányítója már magabiztosabban játszott, miután le tudta küzdeni a kezdeti lámpalázát. Bár az elmúlt időszakban sokan kerültek fel a maródiak listájára, a Gladiators-nek van esélye arra, hogy megnyerje a borsodiak elleni rangadót.

A Miskolc Renegades egy győzelmet és egy vereséget szedett össze eddig az alapszakaszban. Phillip Hilderbrand vezetőedzőnek nem lehet panasza a védelemre, amely eddig stabilan állt a lábán a szezonban. Viszont Chris Hall kiesésével egy kicsit meggyengülhet a defense. Azonban a támadósor idén nem tűnt túl acélosnak annak ellenére, hogy két amerikai import is szerepel ebben az egységben. Talán ez az összeszokatlanság a Gladiators malmára hajthatja a vizet vasárnap.

„Soha nem látott sérüléshullámmal küzdünk” – tett helyzetjelentést Szűcs Botond vezetőedző. – „Rengeteg hiányzónk lesz a következő találkozón is. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk most a Divízió I-ben. Ez még számunkra is új, ami jó irányba mozdítja a játékosokat és az edzőket egyaránt. Jelenleg az egy play az élet hozzáállással tudunk előre haladni. Meg fogjuk találni a fonalat, tovább épülünk csapatként. A nehézségek még jobban összekovácsolják a Gladiators-t.”

A Gladiators-Miskolc Renegades összecsapás április 23-án, vasárnap 15 órakor kezdődik a Gázvezeték utcai salakstadionban. A mérkőzésre a belépés ingyenes.
Fotók: Ábrán Szabolcs