A Gladiators 2 39-0-ra kikapott a Rebels Oldboys vendégeként a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságában.

Nagyon nehéz kihívás előtt állt Kálmán Attila együttese, hiszen egy tapasztalt, egykori elitligás játékosok alkotta csapattal nézett szembe. Ettől függetlenül a Gladiátorok az első negyedben tudták tartani a lépést a Lázadókkal. Viszont a 0-0-s első játékrész után, a folytatásban a hazaiak el kezdték termelni a pontokat, először egy irányítófutással szerezték meg a vezetést. Jól reagált az arany-feketék védelme, hiszen Fülep Csaba szerzett egy interceptiont. Ám a támadósor az ezt követő akciót nem tudta touchdownra váltani. A folytatásban a Rebels növelte előnyét egy elkapott TD-vel. Majd a Gladiators 2 védelme újabb labdát szerzett, ezúttal Tálas Sándor szedte le az ellenfél irányítójának az átadását a levegőből. A lehetőséggel viszont nem gazdálkodtak jól Kálmán Attila legényei, Kondorosi Attila passzát is megszerezte egy Rebels játékos, aki egészen a végzónáig vitte vissza a játékszert. 19-0-ra vezettek a hazaiak a szünetben.
A második félidőt is inkább a Lázadók uralták. A harmadik negyedben egy, míg az utolsóban még két touchdownt szereztek a vendéglátók. Ezzel magabiztos 39-0-s sikert arattak.

„Sajnos a támadásainkban nem volt átütő erő, és ezúttal a védelem sem azt hozta, amit tud” – értékelt Kálmán Attila, a Gladiators 2 vezetőedzője. – „Agresszivitásban és mentalitásban is elmaradtunk a kívánt szinttől. A srácok bizonyították már, hogy tudnak jól játszani, de a sok meccs miatt úgy érzem fejben mostanra elfáradtunk, jót fog tenni ez a kis pihenő.”

Május második hétvégéjén mindkét együttesre nagy rangadó vár Debrecenben. Míg a Gladiators 2 a Nyíregyháza Tigers-t látja vendégül május 13-án, addig a Divízió I-es alakulat egy nappal később a Fehérvár Enthroners-zel mérkőzik meg.
Fotók: Váradi-Király Fotó

Rebels Oldboys-Gladiators 2 39-0 (0-0, 19-0, 7-0, 13-0)