A Gladiators 2 20-0-ra legyőzte idegenben a Budapest Eagles 2-t a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságban. Ezzel a sikerrel a Keleti csoport 4. helyén végzett és bejutott a playoffba.

A fiatalokkal teletűzdelt Sasok kemény ellenfélnek bizonyultak. Ugyan nem volt még győzelmük a szezonban, de meccsről meccsre erősödtek. Ezt az is mutatja, hogy a fővárosiak jól tartották magukat az első félidőben, nem kaptak pontot, de nem is szereztek. A Gladiátorok főleg futójátékkal próbáltak előrehaladni. Kathy Róbert már az első félidőben 60 yardot tett meg a labdával, de még nem tudott beérni az end zone-ba. 0-0 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.
A folytatásban is kiegyenlített harcot láthatott az Építők stadionba kilátogató közönség. Az Eagles 2 a harmadik negyed felénél megszerezte a labdát a Gladiators 2 pontszerző területétől 5 yardra. A vendégek viszont nagy nyomás alatt visszaszerezték a malacbőrt. Tálas Sándor lopta le a levegőből a labdát és 89 yardot futott vissza vele. Kathy Róbert pedig megtette az utolsó 11 yardot a játékszerrel az end zone-ig. Az ezt követő kétpontost is értékesítette (8-0). Az Eagles 2 nem adta fel, az utolsó játékrészben is minden megtett az egyenlítését. Ám az arany-feketék növelték előnyüket, ezúttal Vonház Dávid 4 yardos elkapása jelentett újabb hat pontot (14-0). A pontot az „i”-re viszont a második félidőben remekül passzoló Kondorosi Attila, valamint Palágyi Dániel tették fel. Utóbbi egy 46 yardos elkapott TD-vel beállította a 20-0-s végeredményt.

„A védelmünk továbbra is jól működött” – értékelte a találkozót Kálmán Attila, a Gladiators 2 vezetőedzője. – „A támadósornak viszont még van hova fejlődnie. Pozitívum, hogy az első félidőben az offense nem adott el labdát. A második félidőben egyértelműen az interception volt a fordulópont. Utána a támadók touchdownt tudtak szerezni, ami átlökte őket a holtponton. Kellett az, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Ez egyben le is vette a srácok válláról a terhet és jobban összerántotta őket.”

A Gladiators 2 a negyedik helyen végzett a rájátszásában, így a nyugati 1. Szombathely Crushers-zel kellene megmérkőznie. Azonban a Magyar Amerikai Futball Szövetség szabályzata szerint a két csapat közti távolság miatt a Gladiátorok a keleti első Nyíregyháza Tigers-zel vívnak rangadót június 18-án.
Fotók: Ábrán Szabolcs

Budapest Eagles 2-Gladiators 2 0-20 (0-0, 0-0, 0-8, 0-12)
Pontszerzők: Kathy Róbert, Vonház Dávid, Palágyi Dániel 1-1 TD, Kathy Róbert 1 PAT.