Roják Richárd mellett a Gladiators támadó-falembere is tevékeny részese volt a Budapest Cowbells HFL aranyának.

Kispál Gábor a Gladiators offense tackle-je korábban Európa több csapatában is megfordult, Németországban a Saarland Hurricanes-nél, Finnországban az Oulu Northern Lights-nál, Olaszországban a Novara Lancieri-nél és Norvégiában a Lura Bulls-nál. A Szeged Bats-ben kezdett játszani 2009-ben. Az amerikai futball karrierje előtt úszott és kosárlabdázott. Nem csak a támadókat erősítette, Finnországban és Norvégiában főleg a defense falban is játszott.

Baltimore Ravens rajongóként kedvenc játékosai Ray Lewis vagy Terrell Suggs, és mivel posztja szerint offense lineman, így Marshall Yanda is a kedvenc játékosa.

Roják Richárdhoz hasonlóan Kispál is a válogatott tagja. A Gladiators mellett a HFL-ben szereplő Budapest Cowbells-t is erősítette. A HFL döntő kapcsán tettünk fel neki néhány kérdést.

Minden meccs felfokozott hangulattal bír, főleg egy döntő. Neked mit jelentett ez a mérkőzés?
Hogy idén mi lettünk a bajnokok. Minden meccsre máshogy készül az ember, máshogy áll hozzá, ennek megfelelően, mi is jobban készültünk a döntőre és mindenki sokkal keményebben készült. Pláne, hogy avissza akartunk vágni a tavalyi döntő miatt. Szerencsére ez sikerült is. Bár a végéig izgalmas volt a meccs, de idén mindenki jobban odatette magát a győzelemért.

A végletekig kiélezett meccs volt. Mennyire nyomta vagy éppen tüzelte fel a hangulatodat?
Nagyon feltüzelte! Itt mindig kicsit jobban szeretnél teljesíteni, mint az előző playben, mindig többet akarsz belerakni, jobban blokkolni a futónak vagy gyorsabb lenni a defense falnál, hogy esélyük se legyen odaérni az irányítóhoz. Én mindig így gondolkozok, ezen a meccsen pedig ez többszörösen igaz volt.

Mi volt számodra a legemlékezetesebb pillanat a döntőben?
Amikor megnyertük! Na jó, volt pár hiba ami megmaradt, amit javítanom kell, ezek mindig az eszembe jutnak, hogy ezekre jobban kell figyelni a jövőben.

Gondot okozott-e a Cowbells támadói között játszani, mennyire különbözik a Gladiators playbookjától?
Nem volt gond a Cowbells-ben játszani. Nagyon jó hangulat van az O-falban, eléggé összetartó társaság. Próbáljuk segíteni egymást, ahogy tudjuk. Sajnos, mivel a Debrecen szezonja nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, így sokkal több idő maradt a Cowbells-es felkészülésre.

Mennyire volt nehéz, a főleg külföldieket felsorakoztató miskolci defense ellen játszani?
Nem volt a legkönnyebb az igaz. A faluk gyors volt és próbálták minden hibánkat kihasználni. Ennek ellenére szerintem elég jól megvédtük az irányítónkat és nyitottunk lyukakat a futóknak.

Mekkora a jelentősége az importoknak?
Ez egy nagyon összetett téma. Szerintem a jelenlétük és a játékuk is jót tesz az itthoni játéknak, ha megfelelő keretek között van. Remélem, a jövőre bevezetésre kerülő szabályok ezt segítik majd elő. Mindenképpen olyan import játékosok igazolását tartom jónak, akik a játék mellett a hazai játékosos fejlődését tudják segíteni. Minél több „import” van egy csapatban annál kevesebb játéklehetőség jut azoknak a hazai játékosoknak, akik ott vannak az edzéseken és szeretnék csinálni ezt a sportot.

Miben látod többnek a HFL-t a Divízió I-től?
Egy komolyabb szint. A csapatokban is több a tapasztalt játékos. Az edzői stábok is komolyabbak és felkészültebbek, illetve idén a Divízió I. létszáma nagyon lecsökkent és ez nem tett jót neki. A HFL-ben erősebb, felkészültebb csapatok vannak jelen.

Mi volt idén a legnagyobb kihívás számodra?
Az edzésekre feljárni, hogy lehetőleg minél több edzésen részt tudjak venni Pesten, ami sajnos nem mindig jött össze.