Roják Richárd és Kispál Gábor már benne voltak az alap keretben, míg Hartai Gábor, Heitz Attila és Varga Renátó nyílt toborzón keresztül jutott be. Viszont ez még nem jelenti azt, hogy benne vannak a végleges keretben. Mindegyiküknek meg kell küzdenie azért, hogy pályára léphessen szeptember 16-án Szlovákia ellen, a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Hartai Gábor számára már nem ismeretlen a nemzeti csapatban való szereplés, hiszen korábban már magára ölthette a címeres mezt. Azonban most a nyílt toborzón a védelemben próbálhatta ki magát. Az edzők kérésére viszont átment a támadófalba, ahol remek teljesítményt nyújtott. Tavasszal egyértelműen a Gladiators legjobbja volt és mind a védelemben, mind a támadósorban kiemelkedőt nyújtott.

Heitz Attila (támadófal) és Varga Renátó (corner back) számára különleges a meghívó, hiszen szinte mindketten újonc évük után bizonyíthatnak a nemzeti csapatban. Heitz Attilának az idei volt ugyan a második szezonja, de tavaly az első mérkőzés után egy komolyabb sérülést szenvedett. Ezt követően végül fel tudott épülni és a Gladiators idei gyengébb teljesítménye ellenére kiemelkedő volt a falban. Rátermettségét és játékintelligenciáját a nyílt toborzón is bizonyította.

Varga Renátónak az idei volt az első szezonja a Gladiátoroknál. Mind a Divízió I-ben és II-ben szerepet kapott.  Teljesítménye felkeltette a szakmai stáb figyelmét, amikor látták a Hajdúszoboszló Rhinos-ban játszani. Ezt követően az arany-feketéknél is szerencsét próbált, ahol a védelem egyik fontos tagjává lépett elő. Nagy szerepe volt a passzok levédekezésében, számos meccsen sikerült az irányítók átadásait blokkolnia és az ellenfél elkapóinak a dolgát is rendre megnehezítette.

Mind az 5 játékosnak esélye lesz bekerülni a végleges, 52 fős keretbe, ugyanis a magyar amerikaifutball válogatott augusztus 24. és 27. között Székesfehérvárott tart edzőtábort.

Fotók: Ábrán Szabolcs