A Gladiators 50-0-s vereséget szenvedett a címvédő Budapest Wolves ellen az U19-es bajnokságban.

Úgy utaztak a fővárosba az arany-fekete ifjak, hogy nincs vesztenivalójuk, a rájátszásba már nem juthatnak be, így felszabadultabban léphettek pályára a Farkasok odújában. Az első negyedben még úgy is nézett ki, hogy biztató játékkal állhat elő a Gladiators. A védelem többször is jól végezte a dolgát és megnehezítette az ellenfél irányítójának az életét, Németi Soma még sackelte is a vendéglátók adogatóját. Támadó oldalon Boruzs Kevin elkapásai és Németi Soma futásai vitték előre a csapatot. De a fizikális és kemény Wolves védelem mindig megálljt parancsolt a vendég offenzíváknak. Az első negyedben pedig a támadósoruk két touchdownt érő támadást vezetett: 14-0. A második játékrészben is hasonló volt a képlet, ám ekkor már két sérülttel több volt a Gladiátoroknál, a Farkasok pedig újabb két TD-t tettek fel az eredményjelzőre: 26-0. A vendégeknél még a Németi Soma sack is meg lett, hogy teljes legyen a kép.

A fordulás után a Farkasok bekezdtek, a kick-off után a visszahordójuk, egészen az endzone-ig futott a labdával, majd egy újabb elkapott TD-vel a „mercy rule”-nak nevezett szabály is érvénybe lépett, ami azt jelentette, hogy 35 pontos különbség estén futóórával megy tovább a játék.  Az utolsó játékrészben ismét volt pár szép momentuma a Gladiators-nak, néhány remekbe szabott futással és elkapással. Azonban nem sikerült szépíteni. A Wolves-nak viszont két újabb touchdownnal sikerült beállítania az 50-0-s végeredményt.

„Sajnos kijött a két csapat közti különbség a két meccsen” – értékelt Szűcs Botond vezetőedző. – „Egy igazán kemény együttessel mérhettük össze erőinket, ahol van merítési lehetőség. Mi sajnos a végére elfáradtunk és sérültjeink is lettek. Ebből a találkozóból csak tanulhatunk. Most az U17-es kupanapra kell koncentrálnunk.”

Ezzel az U19-es bajnokság véget ért a Gladiators számára, viszont a szezon folytatódik. Október 28-án Székesfehérvárott U17-es kupanapon indulnak az arany-ifjak.

Fotók: Hidvégi János Gábor

Budapest Wolves-Gladiators 50-0 (14-0, 12-0, 12-0, 12-0)