Az arany-fekete alakulatot 5 játékos képviseli majd az U19-es magyar amerikaifutball válogatottban a november 19-i Next Generation Bowlon.

Nagyot lépett előre a fiatal amerikaifocisták képzésében a Gladiators! A gárdából öt játékos is részt vett az U19-es nemzeti csapat esztergomi edzőtáborában október 22. és 24. között. Itt 45-re szűkült a 70 fős bő keret. Fülep Csaba, Kunkli László, Németi Soma, Tóth Gergely Bálint és Zsurka Kristóf lenyűgözték az edzői stábot teljesítményükkel, így túlélték a szűkítést. Kunkli, Németi és Zsurka először kerültek be a keretbe, viszont Tóth és Fülep már tavaly is bizonyíthatott. Szlovákia ellen mindketten pályára léptek és a Next Generation Bowlon is részt vehettek Bécsben. A korosztályos válogatott idén is elutazik az osztrák fővárosba, ahol Ausztria fiatal tehetségeivel csap össze.

„Ez egy három napos tábor volt, ahol napi 2, összesen 6 edzésünk volt” – mondta Fülep Csaba, a Gladiators védőjátékosa. – „Ezek elején poszt szerinti gyakorlatok voltak, ahol gyakoroltunk különféle technikákat. Majd 1 az 1elleni feladatokat csináltunk, ahol összemérhették erejüket és tudásukat a védők és a támadók. Az edzések vége felé meccs szituációkat gyakoroltunk, egymás ellen játszottunk, valamint a speciális csapategységet raktuk össze. Nagyon büszke vagyok a társaimra is, hiszen a tavalyi két fő helyett idén már 5-en kerültünk be a szűk keretbe a csapatból, amit segített a nyári edzőtábor, valamint Szűcs Botond vezetőedző. A hétvégi táborban mindenki nagyon keményen küzdött azért, hogy bekerülhessen. Külön elismerés volt számomra, hogy a tábor 2. napján választottak legjobb támadó és védő játékost és az utóbbit én kaptam meg. Én a tavalyi Next Generation Bowl-on is részt vettem, ami nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra és örülök, hogy idén is ott lehetek. Szerintem nagyon komoly fejlődési lehetőség a játékosok számára, hogy az osztrák válogatott ellen játszhatunk.”

A Next Generation Bowl november 19-én lesz Bécsben, addig viszont az öt Gladiátorból hárman október 28-án utaznak Székesfehérvárra, hogy részt vegyenek a csapattal az U17-es kupanapon.

Fotó: Gladiators facebook