Kunkli László, a cívisvárosiak irányítója lett 2017 legjobb serdülő amerikaifocistája.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség december 11-én tartotta díjátadó gáláját Budapesten, ahol a szurkolói és az edzői szavazatok alapján kihirdették az év legjobbjait korosztályonként.

Az eseményen újabb mérföldkőhöz ért a Gladiators csapata (azok után, hogy megvédte címét a 17 éven aluliak bajnokságában). Egy évvel ezelőtt a debreceni Fülep Csaba, kapta meg U17-ben az év legjobbjának járó elismerést. Idén ismét egy Gladiátor lett az év serdülő MVP-je, a hajdúszoboszlói Kunkli László. A 15 éves irányító idén nem csak a 17 éven aluliak megmérettetésében, hanem az U19-es bajnokságban is meghatározó tagja, és egyben vezéregyénisége volt az együttesnek. Fizikuma mellett pedig a játékintelligenciája is kiemelkedő korosztályában, hiszen nem csak az edzéseken, hanem a mérkőzéseken is képes olyan megmozdulásokat végrehajtani, amiket a felnőtt irányítók szoktak. Ráadásul az U17-es bajnokságban a Gladiators szerzett pontjaink a 73 százalékában benne volt (ő vitte be vagy ő passzolta).

Úgy érkeztem a díjátadóra, hogy nem nagyon számít számomra az eredmény, viszont amikor meghallottam a nevemet az első helyen, akkor megdobbant a szívem” – mondta Kunkli László. – „Számomra megtiszteltetés ebben a csapatban játszani. Sok olyan ember van, akik a Gladiators-ből nagyon sokra vitték. Én egyénileg mentálisan és testileg is nagyon sokat képzem magam, de a csapattársaim nélkül nem értem volna el ezt a szintet, amit most, és még szerintem rengeteget fejlődhetek.”

Kunkli Lászlónak még két éve van hátra ebben a korosztályban, így egyértelműen kijelenthető, hogy a magyar amerikaifutball egyik legnagyobb tehetsége a Gladiators-nál pallérozódik. Az év legjobb játékosa szavazáson egyébként U19-ben a debreceni Tóth Gergely Bálint a 9., míg a felnőtteknél a szintén cívisvárosi Roják Richárd az 5. lett. Érdekesség, hogy 3 éve ítélik oda U17-ben az év legjobbjának járó díjat és ebből kétszer Gladiators-játékos örülhetett az év végén.

Fotók: Makranczi László