A try-out előzményeként a hajdúsági amerikaifocisták testnevelés órákat is tartottak.

Elkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra a Gladiátorok számára január 7-én, vasárnap. A fekete-arany csapat pedig ezen a napon játékos-toborzót is tart Debrecenben, a Dóczy utcai Sporttelepen található műfüves pályákon.

Ennek előzményeként az elmúlt másfél hónapban több debreceni iskolában is testnevelés órákat tartottak a Gladiators játékosai. Ezeken az alkalmakon a diákok megismerkedhettek az amerikaifutball jellegzetességeivel és edzésmódszereivel, illetve a felszereléseket is felpróbálhatták.

A január 7-i toborzón az újonnan érkezők, egy tesztsorozaton vesznek majd részt, amelyen a fizikai állapotukat és a mozgáskoordinációjukat mérik fel a csapat edzői és játékosai. És nem számít, hogy ki milyen testi adottsággal rendelkezik, hiszen az amerikaifutball szépsége, hogy mindenki számára van megfelelő poszt. Az eseményen az érdeklődők kérdezhetnek a játékosoktól és az edzőktől a sportággal és a csapattal kapcsolatban. Minden résztvevő az időjárásnak megfelelő öltözetben jelenjen meg, a stoplis cipő pedig ajánlott. A try-outon kortól függetlenül részt vehet bárki.

A toborzó tehát 2018. január 7-én, vasárnap lesz 16 órától a DEAC Sporttelep műfüves pályáin (Debrecen, Dóczy József utca 9.).

Fotók: Kovács Zoltán, Makranczi László