A Gladiators adogató játékosa egy éves szünet után tért vissza a csapathoz, ráadásul első meccsén kimagaslóan teljesített.

Túl vannak a nehéz szezonnyitón a Gladiátorok és egy értékes győzelmet szereztek a Budapest Cowbells 2 ellen idegenben. Az időjárási körülmények ugyan nem kedveztek egyik csapatnak sem, de a cívisvárosiak uralni tudták a találkozót és megérdemelten nyertek 16-6-ra. Üdítő volt újra látni a csapat irányítóját, Molnár Gábort a pályán akció közben, hiszen remek teljesítménnyel rukkolt elő. Ifjú elkapójának, Boruzs Kevinnek két touchdownpasszt is kiosztott, de emellett sok értékelhető megmozdulása volt.

Mint ismert, Molnár a tavalyi szezont kihagyta, ami a Gladiators-nak egy fájó kiesés volt, miután egy tapasztalt irányítót kellett nélkülözni. De az amerikaifoci mellett maradt, mert bíróként még találkozhattunk vele a pálya szélén. Szerencsére! Ugyanis később úgy döntött, hogy visszatér! Emellett pedig zebraként is nagy elismerésben részesült.

Fotók: Szabó Celesztina, Váradi Barna és Király Etelka, Zebrák a pályán facebook

Túl vagy az első meccseden visszatérésed óta. Milyennek érezted?
Leginkább nedvesnek (esős volt a Cowbells 2 elleni összecsapás – a szerk.)! De a viccet félre téve jó volt újra játszani. Nagy lehetőséget látok a csapatban, tele csiszolatlan gyémánttal, ezért úgy gondolom, hogy jól jön számunkra az, hogy a várhatóan nehezebb mérkőzéseinkre még viszonylag sok időnk van felkészülni, tapasztalatot szerezhetnek a fiatalok.

A legutóbbi szezonodhoz képest mennyit változott a csapat?
A Divízió I. döntős csapathoz képest az idei teljesen átalakult. Jóformán a játékosok 80 százaléka kicserélődött, tele vagyunk tehetséges junior korú játékosokkal, akik új színt hoztak az edzésekbe. Sokan vagyunk, lehet minőségi edzésmunkát végezni, ami nagyon-nagyon ritkán adatott meg az egész karrierem során itt Debrecenben.

Miért szüneteltetted a játékos-pályafutásod?
Kifejezetten nagy kudarcként éltem meg a Divízió I-es döntőn elszenvedett vereséget és úgy éreztem, hogy mindent beleadtam, kiégtem. Szükségem volt egy hosszabb szünetre.

Bíróként még láthattunk azért a pálya szélén. Annó mi vezetett téged erre a pályára?
Mindig is úgy gondoltam, hogy van affinitásom a bíráskodáshoz és ez egy olyan lehetőség, amivel a foci mellett maradhatok akkor is, ha már végleg a játék befejezése mellett döntök.

A tavalyi szezon Év bírói csapatába is bekerültél. Ez mit jelent számodra?
Valójában ez egy szavazás házon belül. Azt jelenti, hogy sok meccsen, sok bíró kollegával sikerült mérkőzést vezetnem és a szavazatok alapján úgy ítélték meg, hogy jól végeztem a dolgom. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy minden találkozón tanulok valami újat, és megismertem még egy olyan szakmát, amiben sosem lehet tökéletesnek lenni. Nagyon örültem és nagy felelősség ilyen illusztris társaságba kerülni, remélem nem először és utoljára sikerült.

Visszatérve a Gladiators idei szezonjára, mire számítasz a Budapest Titans elleni következő találkozón?
Kemény összecsapásra számítok. Közel egy teljes hónapunk volt készülni erre a mérkőzésre és úgy érzem, hogy megfelelően felkészülten fogunk pályára lépni a Titans ellen. Egész biztosan egy jobb, összeszedettebb Gladiators fog pályára lépni, hiszen ez a cél az egész szezonban: meccsről meccsre jobbnak lenni.