A Gladiators 33-6-ra legyőzte a TD Store Eagles 2-t Fóton a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában, május 20-án.

Nagy fordulatot vett az élet a Gladiátorok háza táján ugyanis egy gyengére sikerült 2017-es szezon után, idén valósággal szárnyal a megfiatalított és átalakított gárda. Bár az első félidőben az Eagles 2 ellen még akadozott a gépezett, hiszen a támadósor egyik hibáját kihasználva a Gladiátorok egykori játékosa Tálas Sándor szerzett vezetést a Sasoknak. A hazai öröm viszont nem tartott sokáig, mivel a passzjáték ismét működésbe lépett a cívisvárosiaknál. Molnár Gábor úgy néz ki, hogy egy újabb ifjú tehetséggel találta meg az összhangot, mégpedig Szabó Bálinttal, akinek az elkapásával sikerült egyenlíteni. Ezt követően Szabó Lajos extrájával pedig fordítottak a Gladiátorok. A második negyedben növelni tudta előnyét a Gladiators, Molnár ezúttal is Szabót találta meg egy hatpontost érő átadással. A félidei szünetben így 13-6-ra vezettek az arany-feketék.

A harmadik negyedben már eltávolodott ellenfelétől a cívisvárosi alakulat. Boruzs Kevin ezen a találkozón sem maradt touchdown nélkül, ezúttal egy 74 yardos hatpontost jegyzett. Még ebben a játékrészben a kiválóan teljesítő Molnár ismét célba vett egy elkapót, ezúttal Szép Gábort. Ekkor már 27-6-os előnnyel várhatta az utolsó játékrészt a Gladiators, ahol folytatta, amit elkezdett. A futók sem akartak lemaradni a pontszerzők listájáról, Uri-Kovács István idei első TD-jével beállította a 33-6-os végeredményt. Ezzel a sikerrel a Gladiátorok átvették a vezetést az alapszakaszi tabellán és bebiztosították helyüket a rájátszásban.

„Nehezebben indult a meccs, mint gondoltuk, sok buta apró hibával játszottunk” – kezdte értékelését Szűcs Botond vezetőedző. – „Szerencsére a korai pofon felébresztette a csapatot. A védelmünk hozta a szokásos formáját, bár nem volt annyira magabiztos, mint szokott. Sajnos több sérültünk is lett a mérkőzés során, reménykedünk benne, hogy hamar felépülnek. Szükségünk lesz a veteránok segítségére az elkövetkező meccseken. Azt beszéltük a fiúkkal, hogy igazából most kezdődik a szezon, a következő meccstől fogva úgy kezeljük a bajnokságot, mintha a rájátszásban lennénk, mintha nem lehetne hibázni. Reméljük, három hét alatt tudunk faragni a hibákból és pontosabb játékkal tudunk előrukkolni a Crushers ellen hazai pályán.”

A Gladiators következő mérkőzése június 9-én lesz a Szombathely Crushers ellen hazai közönség előtt. A pontos helyszínről a klub később ad tájékoztatást.

Fotók: Polgár Andrea

TD Store Eagles 2-Gladiators 6-33 (6-7, 0-6, 0-14, 0-6)
Gladiators pontszerzők: Szabó Bálint 2 TD, Boruzs Kevin, Szép Gábor, Uri-Kovács István 1-1 TD, Szabó Lajos 3 XP.