A Gladiators 20-16-os vereséget szenvedett a Szombathely Crushers-től Nyírábrányban a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában, június 9-én.

Az alapszakasz első helye volt a tét a Gladiátorok és a Zúzók párharcán, valamint a veretlenség megőrzése. Az első negyedben jól kezdtek a hazaiak, hiszen a már jól megismert Molnár Gábor-Boruzs Kevin duó hozta össze a vezetést a Gladiátoroknak, utóbbi elkapása jelentette az első touchdownt. Viszont a kétpontos kísérlet nem sikerült (6-0). A Zúzók a második negyed legelején válaszoltak egy elkapással, de az extra sikertelen volt (6-6). A Szombathely ezután akár fordíthatott volna, de mezőnygól kísérletük sem ért célt. A félidei szünetig az eredmény változatlan volt, hiszen mindkét csapat védelme megálljt parancsolt az ellenfél támadósorának.

A harmadik negyedben is sokáig a védelmek domináltak, de a játékrész végén a Crushers egy elkapott TD-vel megfordította az állást (6-13). Az utolsó periódusra fordulva hamar egyenlítettek a Gladiátorok Roják Richárd futásával, valamint Szabó Lajos extrájával (13-13). Majd jöttek Roják pillanatai ismételten, aki egészen a red zone-ig repítette a cívisvárosiakat. Itt pedig Szabó egy mezőnygóllal ismét megszerezte a vezetést (16-13). A Gladiators védelme pedig ugyan rendíthetetlenül küzdött a mérkőzés végén is, ám a Zúzók egy újabb elkapott TD-vel megint maguk javára fordították a találkozót. Az extra pedig sikerült. Egy kevés idejük még volt az arany-feketéknek, de újabb pontokat már nem tudtak összehozni: 20-16-ra a Szombathely győzött, amellyel veretlenül nyerte meg az alapszakaszt és biztosan hazai pályán vívhat a döntőbe jutásért. A Gladiators pedig továbbra is a második helyen áll, de még nem dőlt el, hogy otthon küzdhet-e a Divízió I. fináléjáért.

„Jól kezdtük a meccset, de sajnos fejben nem voltunk teljesen készek” – értékelt Szűcs Botond vezetőedző. – „Talán meg is illetődtünk a melegtől és a Crushers keménységétől. A Crushers kihasználta a hibáinkat, és elvitték a győzelmet. Reméljük, találkozunk még idén velük.”

A Gladiátorok utolsó alapszakasz mérkőzése június 24-én lesz a Szekszárd Bad Bones ellen, idegenben.

 

Gladiators-Szombathely Crushers 16-20 (6-0, 0-6, 0-7, 10-7)
Gladiators pontszerzők: Boruzs Kevin, Roják Richárd 1-1 TD, Szabó Lajos 1 FG és 1 XP.