A Gladiators amerikaifutball csapata a Szekszárd Bad Bones vendége lesz a Powerade Divízió I. alapszakaszának záró fordulójában, június 24-én.

Nem kis téttel rendelkezik a következő összecsapás a cívisvárosiak számára, hiszen az alapszakasz második helyéért küzdenek. Amennyiben ez a pozíció meglesz, akkor a Gladiátorok hazai pályán játszhatnak a döntőbe jutásért a rájátszásban. Szűcs Botond együttesének legutóbb megszakadt a négy meccsből álló veretlenségi sorozata a Szombathely Crushers ellen, de az arany-fekete gárda az utolsó pillanatokban még vezetett. A Rosszcsontok ellen minden bizonnyal még kiélezettebb összecsapásra kell számítani. 2013 óta ez lesz az ötödik összecsapás a két gárda között és eddig mindig parázs csatát vívtak a felek. Legutóbb két éve csapott össze a Bad Bones és a Gladiators. Akkor Szekszárdon egy hosszabbításos meccsen győztek a cívisvárosiak és bejutottak a fináléba. Most egy győzelemért egy hazai pályás mérkőzés a jutalom az elődöntőben. Vereség esetén is van még lehetőség arra, hogy hazai közönség előtt játsszon a Gladiators. Viszont a csapat nem akarja bízni a matematikára, hiszen győzni megy Szekszárdra.

A szezon kezdete előtt a Bad Bones-t kiáltották ki a bajnokaspiránsnak. Nem csoda, hiszen az első osztályban szereplő Dunaújváros Gorillaz-ból több játékos is csatlakozott hozzájuk. Emellett pedig három külföldi játékost is foglalkoztat az alakulat, egy amerikait és két britet. Az idény úgy is kezdődött számukra, ahogy azt a szakértők jósolták. Jöttek a győzelmek, de a Szombathely Crushers elleni vereség után akadozott a gépezet, amit követett egy Budapest Cowbells 2 elleni vesztes meccs is. Ettől függetlenül a Rosszcsontok továbbra is esélyesek még a bajnoki címre, de a mezőny a szezon közepétől kezdett felzárkózni.

El kell felejtenünk az előző meccset, ki kell javítani az apró hibákat és jók leszünk” – nyilatkozott Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „A Crushers ellen az első félidőben aludtunk, a másodikban elsősorban a secondary-ben buta hibákat vétettünk, ez nem fog megismétlődni, erre különösen figyelünk. A Szekszárddal mindig szoros meccseket játszunk. Nincs szükség plusz motivációra, ez már egy mini-rivalizálás. Sok sérültjük van, de biztos vagyok benne, hogy keményen fognak küzdeni, hiszen a hazai pálya a tét. Mi pedig szeretnénk itthon játszani. Ehhez nyerni kell, ilyen egyszerű a képlet!”

A Szekszárd Bad Bones-Gladiators mérkőzés június 24-én 15 órakor kezdődik, a Szekszárd Városi Sport- és Szabadidőközpontban.

Fotók: Szolnoki Annamária