A Gladiators amerikaifutball együttes a Budapest Cowbells vendége lesz november 4-én, az U19-es bajnokság alapszakaszának záró fordulójában.

Nagy rangadó vár vasárnap a remekül szereplő juniorokra. Az arany-feketék eddig veretlenek az U19-esek megmérettetésében. Mind a támadósor, mind a védelem teljesítménye meccsről meccsre fejlődik és még nem mutatta meg igazi valóját, hiszen például az offense-ben Kunkli Lászlót még keveset láthattuk idén irányítani. A Tigers elleni találkozón talán a defense mutatta a leglátványosabb előrelépést, mivel nemcsak fontos pillanatokban állították meg a Tigriseket, de a játékosok bebizonyították, hogy fejben is érettek. Viszont az alapszakasz legfontosabb mérkőzése elé néznek Szűcs Botond fiai, mivel itt, ha jól szerepelnek és nyernek, akkor hazai pályán küzdhetnek a döntőbe jutásért.

A Budapest Cowbells vezeti jelenleg az összesített tabellát. A támadósoruk eddig szinte kifogástalanul teljesített és a legtöbb pontot (116) szerezte, a védelem pedig a második legkevesebbet (18) engedte eddig a bajnokságban. Irányítójuk, Kelemen Marcell a tavalyi szezonhoz képest nagyon sokat fejlődött, idén egyértelműen a csapat egyik vezéregyénisége. És természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy a Diósd Saints néhány fiatalja is a Kolomposokat erősíti.

„Várjuk a Cowbells elleni meccset, mindig jó kis mérkőzések kerekednek ki belőle” – mondta Szűcs Botond, a Gladiátorok vezetőedzője. – „Hasonló védelmi rendszerben játszik a két csapat és mindig kemény meccseket vívunk. Továbbra is próbálgatunk, csiszolgatunk a játékrendszeren. Jó dolog, hogy igazából nincs tétje az alapszakasz utolsó meccsének, tehát adott a lehetőség, hogy néhány újdonságot próbálhassunk ki a szezon közepén, éles meccsen. A sérültjeink egy része felgyógyult, egy-két hiányzónk van csupán. Ettől függetlenül nyerni megyünk Budapestre.”

A Budapest Cowbells-Gladiators összecsapás november 4-én, vasárnap lesz 16 órától a budapesti Pénzügyőr pályán.

Fotók: Szolnoki Annamária