A Gladiators amerikaifutball együttes a Budapest Cowbels-zel mérkőzik meg a debreceni DASE pályán november 18-án, az U19-es bajnokság döntőjében.

 

Végéhez ér a hét végén a juniorok megmérettetése, a Gladiátorok pedig szezonbeli legnehezebb párharcukra készülnek. Szűcs Botond fiai az elmúlt héten egy kiélezett összecsapás után jutottak a fináléba, a Young Guns Unitedet mindössze három ponttal tudták legyőzni (16-13). Viszont visszatért sérüléséből Kunkli László irányító, aki már az elődöntőn szép pillanatokkal tudta megörvendeztetni a közönséget. A találkozón Németi Soma két touchdownja is kellett ahhoz, hogy a Gladiators kiharcolja a döntőbe jutást.

Az arany-feketék egyébként idén már megmérkőztek a Budapest Cowbells-zel. Akkor a fővárosiak rendelkeztek a legjobb támadósorral. Ám a Gladiátorok felnőttek a kihíváshoz, idegenben 28 pontot vittek a Kolomposoknak és egyet sem engedtek (28-0). Most azonban kijelenthető, hogy egy sokkal kiélezettebb párharcot láthat majd a debreceni közönség. Emellett az arany-feketék ismét történelmet írhatnak. Ugyanis 2016-ban ez a generáció Debrecenben lett először U17-es bajnok. Most U19-ben lennének először magyar bajnokok.

A Budapest Cowbells mentálisan biztosan erős lesz a fináléra, hiszen a városi rivális és címvédő Wolves uralmát megtörte az U19-es bajnokságban. Az elődöntőben 27-19-re legyőzték idegenben a Farkasokat. A siker főleg a remek kezdésnek és a második félidei védekezésnek köszönhető, ugyanis a Kolomposok a Wolves minden hibáját megbüntették. Troy Baker fiai bebizonyították, hogy óriási szívvel tudnak küzdeni, és nem fogta meg őket a hazai vereség. A visszavágás vágyával fűtve érkeznek majd Debrecenbe.

„Nem a történelemírás motivál minket” – jelentette ki Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „A mostani U19-es csapat három éve épül, U17-ben kétszer már aranyérmet nyert. A sokéves tapasztalat, a jó alapképességek és a csapatmentalitás állnak a sikerek mögött. Szeretnénk mindenkinek megmutatni, hogy nagyon komoly befektetett munka eredménye a mostani U19-es Gladiators siker. Az elvárás az ellenféltől függetlenül a győzelem. Szerettünk volna a Wolves-zal is találkozni a versenysorozat során, hisz az elmúlt években ők jelentették a mércét a korosztályban. A Cowbells meggyőző játékkal verte meg őket az elődöntőben, de már az alapszakaszban is komoly teljesítményt nyújtottak, mind támadó, mind védő oldalon. Örülünk, hogy velük játszhatunk, jól felkészített, sikerre éhes fiatalok játszanak az U19-es csapatukban. Kemény, izgalmas meccseket szoktunk vívni egymással. A nagy tét miatt ez most még igazabb lesz!”

 

A Gladiators-Budapest Cowbells U19-es döntő vasárnap 13 órakor kezdődik a debreceni DASE pályán (Böszörményi út 138.). A mérkőzésre a belépés ingyenes. A találkozón a sportág szabályrendszerével is megismerkedhetnek a kilátogatók.

Fotók: Váradi-Király Fotó