A négyszeres bajnoki ezüstérmes debreceniek idén a másodosztályban indulnak.
Egy osztállyal lentebb, mégis elszántan és komoly tervekkel készül az idényre a Debrecen Gladiators amerikaifutball-csapat.

A cívisvárosi alakulat az elmúlt években „beezüstöződött”, hiszen négy egymást követő szezonban is második helyet szerzett a bajnokságban, de a mögöttünk lévő szezon nem úgy sikerült, ahogy azt várták, miután nyeretlenül, nyolcadikként zárták a pontvadászatot.

Változások A Galdiátorok elnöke, Nagy László elmondta, nagyratörő álmaik nem lehettek az elmúlt évben, hiszen az amúgy is fiatal csapatnál létszámcsökkenés állt be, sérüléshullám is sújtotta a gárdát a bajnoki idényben s az anyagi nehézségeik miatt nem tudták hazai környezetben megvívni valamennyi találkozójukat.

Mindennek ellenére csalódottak voltak a szezon végén a helyezésüket illetően, hiszen mindenképpen előrébb taksálták magukat az utolsó helynél. A tavalyi produkció ellenére 2009-re is lehetőségük nyílt a legmagasabb szinten küzdeni a bajnoki pontokért, ám a debreceniek nem vállalták.

Ideális megoldás – Nem éltünk a lehetőséggel, mivel túl nagy anyagi megterheléssel járt volna, így maradt számunkra a másodosztály, ami jelen helyzetünkben pont ideális megoldásnak tűnik; a költségkímélés mellett új tehetségeket tudunk kinevelni.

Bár a csapat gerince adott, de a tapasztalt játékosok köré egy új gárdát kell építenünk, s ennek az alakulatnak a második vonal jó tanulóév lehet. A céljaink közt a másodosztály megnyerése szerepel, illetve a juniorjaink – akik tavaly a 3. helyen végeztek – tovább fejlődjenek – vázolta a jövőképet a Naplónak Nagy László.

Forrás: HAON – B.N.

 

Vélemény, hozzászólás?