2008.06.09.
Nem „londoni” 6-3
A mindössze kilenc pontot hozó találkozó végén a Soldiers játékosai örülhettek.

Debrecen Gladiators – Szolnok Soldiers 3-6
2008. 06. 08., 15:00
Rákóczifalva, Sportpálya

A játékosok ugyan örültek, azonban Forgács Gergely, a Soldiers elnöke és vezetőedzője már nem volt ennyire elégedett. Szerinte a találkozó részben a fejekben, részben pedig a meccset megelőző edzéseken dőlt el. A kezdés előtt nem volt idő rendesen beszélni a játékosokkal, akik emiatt túl lazán vették a találkozót. A győzelmet ugyan megszerezték, azonban Forgács ennél meggyőzőbb szereplésre számított. Ami az edzéseket illeti, annyit árult el, hogy a játékosok nem vették komolyan a felkészülést, nem tették oda magukat megfelelően.

Mindazonáltal sem a Soldiers, sem pedig a Gladiators védelme nem nyújtott rossz formát, ezt mutatja az igen alacsony pontszámú végeredmény is.

A debrecenieknél ismét a falak és a létszámhiány okozta a gondot. Három védő falember játszott az offense-ben is, nekik mindössze két edzésük volt az új pozíció elsajátítására, és ez meg is látszott a teljesítményükön. Mindazonáltal Nagy László meg volt elégedve a csapattal, akik a lehetőségeikhez képest jól teljesítettek. A vezetést is ők szerezték meg egy mezőnygólból, amire aztán a Soldiers egy hosszú passzal előkészített két yardos futással válaszolt. Ez a két pontszerzés volt az összes az egész mérkőzésen, mely így 6-3-as Soldiers győzelemmel ért véget.

A folytatásban mindkét csapatra igen fontos találkozó vár. A Soldiers a Gladiators elleni meccs előtt kettőből kettő győzelmet akart megszerezni. Ebből az első megvan, „viszont ez kevés lesz egy felpörgött, ránk készülő, létszámfölénnyel bíró Viperák ellen” – véli Forgács. A debreceniekre pedig egy igazi sorsdöntő csata vár, 15-én ugyanis a még szintén nyeretlen Demons ellen lépnek pályára Nagykanizsán, és ha nem szerzik meg a győzelmet, ők lesznek az első osztály biztos kiesői az idei évben.

Vélemény, hozzászólás?