2009.05.12.
Soldiers-Gladiators
Az első mérkőzés alapján biztosra lehetett venni a Soldiers győzelmét, a Gladiators azonban nagyszerűen felkészült ellenfeléből. A csoportelsőség azonban még nincs veszélyben Szolnokon.

Szolnok Soldiers – Debrecen Gladiators 0-6

A Soldiers offense-e ott folytatta, ahol a Heroes ellen abbahagyta, vagyis maradt az igen rossz forma. Akkor az első féldiőben még ment a játék, most azonban már ennyi sem jutott nekik. A futójáték úgy-ahogy ment, azonban nem tudták úgy kihasználni az ellenfél adottságait, ahogy szerették volna, így pont nélkül maradtak.
A védelemre a vereség ellenére nem lehet panasz a Katonáknál, hiszen mindössze hat pontot kaptak – Illés Roland (#84) volt eredményes a debreceniektől. Összesítésben is igen jól szerepel a Soldiers defense, hiszen három mérkőzésen csupán 18 pontot engedtek, és jó pár sack és szerzett labda is díszeleg a nevük mellett.
Nem szabad elfeledni azonban azt sem, hogy az első meccsen elszenvedett 20-12-es hazai vereség után micsoda győzelem ez a Gladiatorstól. A hajdúságiaknál elmúlt a drukk – ha sikerült volna felkészülési meccseket összehozniuk, ez talán már előbb bekövetkezhetett volna. Nem szomorkodnak azonban amiatt sem, hogy a hat pontos sikerrel nem vették át a vezetést a csoportban, elsődlegesen az a céljuk, hogy bejussanak a rájátszásba – ehhez elég lesz megverniük hazai pályán a Heroes alakulatát. A Soldiers csapatára ugyancsak a Hősök várnak, ám rájuk idegenben. És mint Hoksári Béla elmondta, nem fog megelégedni egy minimális győzelemmel, az offense-nek alaposan fel kell szívnia magát, és legalább olyan teljesítményt vár tőlük, mint a védelemtől.

Koroknai Gergely

Vélemény, hozzászólás?