2008.04.29.
Gladiators
A Debrecen Honvéd Gladiators lemondta május 4-i meccsüket a Nagykanizsa Demons ellen.
Noha majd’ két hónap van még a bajnokság végéig, van, amiben már most biztosak lehetünk. Mégpedig, hogy a Debrecen Gladiators – az elmúlt évek dacára – nem lesz egyike a döntősöknek, de megtörténhet, hogy még a rájátszásba sem jutnak be.

Eddig két mérkőzésen vannak túl, melyeken mindössze 3 pontot sikerült szerezniük, a mérleg tehát nem túl pozitív.
Soron következő szereplésük május 4-én esedékes, amikor a Nagykanizsa Demons várja otthonába a debrecenieket, hogy több mint két és fél év múltán újra megmérettessenek. A Mindenki pályája azonban ezen a vasárnapon nélkülözni lesz kénytelen a defense go-offense go biztatásokat, a mérkőzés ugyanis elmarad.

A Gladiators visszalépett – egyelőre legalábbis – hogy kapnak-e halasztási időpontot, arról a későbbiekben dönt a versenybizottság. A döntésnek elsősorban anyagi okai vannak, de az sem elhanyagolható tény, hogy a találkozó után hétfő hajnalban 3–4 óra körül értek volna haza, reggel pedig munka, valamint érettségi várt volna a csapattagokra.

Viszont nem kevés múlik azon, hogy – amennyiben halaszthatnak – meg tudják-e oldani a két napos, 900 km-es utat. Hiszen amennyiben nem, úgy a szabályok értelmében akaratlanul is Demons pontjait gazdagítják majd. A halasztási határozatról ismételten az MAFSZ versenybizottsága dönt majd.

Litresits Tímea

Vélemény, hozzászólás?