Gladiátorok a  "Nagy sportágválasztón"! Közel 80 kipróbálható sportág (AMERIKAI FUTBALL is!) egy helyszínen, edzőkkel, élsportolókkal, szakmai tanácsadással.

Több lelkes sporttársunkban és sok szülőben is felvetődött, hogy érdemes és hasznos lenne a Nagy Sportágválasztó rendezvényt és annak eszmeiségét országos szintre emelni. Nemcsak Budapesten, hanem több vidéki nagyvárosban, a helyszíni adottságokhoz, lehetőségekhez igazítva megszervezni a helyi Sportágválasztót.
Nagy örömünkre szolgál, hogy idén szeptemberben 15 vidéki városban megrendezésre kerülnek a helyi Nagy Sportágválasztók.

 

A rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható!

Időpont: 2010. szeptember 3-4.
Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai  Sportcentrum

Gyere el! Próbáld ki! Csatlakozz!

A rendezvény céljai

A Nagy Sportágválasztó elindításkor az volt a cél, hogy minél több emberhez jussanak el a sport pozitív üzenetei, nem csak elméleti síkon, hanem a gyakorlatban. Egy évben kétszer (májusban és szeptemberben), rendszeresen lehetőséget ad arra a nagyközönségnek – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt –, hogy a sport közvetlen közelébe kerülhessenek, a gyakorlatban próbáljanak ki sportágakat és így dönthessék el, melyik mozgásformát válasszák maguknak.

A lényeg, hogy a gyerekek, felnőttek ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat és az amerikai futballt, tapasztalják meg egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.  „Ízleljék meg” az amerikai futballt, szerezzenek pozitív sportélményeket.

Egyik nagy előnye a rendezvénynek, hogy az érdeklődők egy helyszínre összegyűjtve ismerkedhetnek meg a sportágakkal. Kinek van ideje, energiája, hogy 60 sportklubot végiglátogatva válassza ki a korának, testfelépítésének, erőnlétének minden szempontból leginkább megfelelő mozgásformát?  A Nagy Sportágválasztó erre jó lehetőséget teremt.

A sportágak ilyen egyedülállóan nagyszámú felhozatala, kipróbálási lehetősége reméljük azoknak is „étvágyat" csinál, akik eddig nem érdeklődtek a sport iránt, nem véletlenül hangoztatjuk, hogy a Nagy Sportágválasztó „sportvágygerjesztő" tud lenni.

 

Vélemény, hozzászólás?