Fotó: Szolnok Soldier

Fotó: Szolnok SoldierAz ide szezonra való felkészülést januárban kezdte csapatunk. Két helyszínen folyt az alapozás. Az Agrár Egyetem és az Oláh Gábor utcai sportpályán rótták a köröket a legelszántabbak. Az edzések során nem volt ritka  – 10 fokos hideg.  A mostoha időjárás sem vetette vissza a felkészülést. Karim Trabelsi, Ökrös Árpád, Nagy László edzői triója vezette erőnléti edzések után február 13-tól megkezdődtek a felszereléses edzések. Itt végre az újoncok is kipróbálhatták elszántságukat.

 

Legfőbb problémánk is megoldódott a felkészülés közepére.  A folyamatos egyeztetések és tárgyalások végeredménye után, a csapat újra birtokba vehette a Gázvezeték utcai Salakmotor pályát. A felszerelt reflektoroknak köszönhetően alkalmas lett a pálya a keddi, csütörtöki edzések lebonyolítására. Az edzések mellett a  hazai mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz a pálya. Bár a pálya talaja még finoman szólva kifogásolható, de legalább nem kell Mikepércsre utazni egy „hazai” mérkőzés kedvéért. Remélhetőleg most már népesebb számban fognak kilátogatni a nézők.

Az idei szezont két scrimage edzéssel és egy hivatalos előszezon mérkőzéssel sikerült kiegészíteni. A közös edzéseken vendégként vettünk részt.
A „Scrimage turné” első állomása az Szolnok volt. A korábbi div 1-es riválisunkkal közösen töltött edzés kissé álmoskásnak volt mondható. Mindkét oldalon meglehetősen sok hibával játszottak a játékosok. Karim is méltatlankodott a teljesítmény láttán. Összességében hasznos volt a vendégszereplés. A szolnoki vendégszeretet most sem maradt el. A már tradicionális zsíros kenyér lilahagymával most sem maradt el.

Egy héttel később az idegenbeli edzések következő állomása a Békéscsaba volt. A szolnokihoz hasonló műfüves pálya fogadta csapatunkat. Az időjárás tréfás kedvében volt. A verőfényes napsütést egy kb. fél órás hózápor váltotta fel hideg szél kíséretében. Majd újra kisütött a nap. Mindkét csapat kapott hideget, meleget.
A játék 20 perces bontásban zajlott. A csapatok 20 perc támadóidő után váltották egymást. Majd a kora estébe nyúló edzés végén a speciális egységek gyakorolhattak.  Számos játékosunk kipróbálhatta magát más poszton is. Örömfoci volt ez a javából.

A felkészülés záró mérkőzését a Miskolciakkal játszottuk. Az otthonunkba érkező Acélosokkal együtt először léphettünk Y kapus amerikai futball pályára. A rangadóról beszámoló hamarosan.  


Kovács Zoltán
Fotó: Gerdáné K. Szabina

Vélemény, hozzászólás?