A Hajdú-Bihari Napló új kiadányában egy Gladiátor is szerepel. A napilap, megyénk 50 tehetséges ifjúit szedte egy csokorba. Az élet minden területéről gyűjtötte össze a tehetségeket: művészek, médiaszemélyiségek, sportolók, vállalkozók, kutatók, feltalálók.

Bár csapatunk az elmúlt években nem tudott olyan eredményeket felmutatni, mint a kezdeti időszakban, mégis a szerkesztők megítélése alapján Illés Roland tehetsége említésre méltó.

Lent olvasható az újságban megjelent cikk.

Fotó: HBN"A debreceni gladiátor olvasmányokkal lazít

Illés Roland sok éve vadászik a tojáslabdára

Illés Roland fiatal kora ellenére a a debreceni gladiators egyik meghatározó tagja. Az ifjú tehetség öt évvel ezelőtt határozta el, hogy kipróbálja magát az amerikai futballban. Szülei eleinte nem támogatták az elképzelését, de mikor bebizonyosodott fiuk elkötelezettsége a sportág iránt, véleményük megváltozott. Roland a junior csapatban kezdte pályafutását, ahol alapembernek számított. Teljesítményének köszönhetően 2009-ben ő lett „Az Év Gladiátora”, majd 17 éves korában felkerült a felnőtt csapatban, ahol gyorsan megvetette a lábát.
A sikerhez vezető út a felkészüléssel kezdődik, mely az elmondása szerint kevésbé izgalmas, de annál inkább meghozza a várt eredményeket: – Több tíz kilométereket futunk egy edzés során, majd további futógyakorlatokat végzünk vegyítve számos kondicionáló feladattal – említette. Roland az amerikai focin kívül más sportokat is figyelemmel követ, főleg a kosárlabdát, a jégkorongot és a bokszot. Elég elfoglalt, köszönhetően az egyetemi hajtásnak és a mindennapos edzéseknek. Hétvégéit családjával, illetve egy kellően izgalmas könyv társaságában tölti. Ha szerencsénk van, Roland még sokáig erősítheti a debreceni csapatot."

 

Vélemény, hozzászólás?